Utorak, 16. travnja 2024.
Home Aktualno VIKEND PROGNOZA Red južine – red sjeverca, velike zime nema na vidiku

VIKEND PROGNOZA Red južine – red sjeverca, velike zime nema na vidiku

0
VIKEND PROGNOZA Red južine – red sjeverca, velike zime nema na vidiku
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Približavamo se polovici siječnja, najhladnijeg i ‘najzimskijeg’ mjeseca u godini. Sunce je još uvijek nisko i njegove nas zrake baš jako i ne griju, no prognostičari nam za vikend i sljedeći tjedan ne najavljuju nikakvu veliku zimu. Bit će to nekakva kombinacija jugozapadnih i sjevernih vjetrova, a neće biti ni suviše hladno.

Državni hidrometeorološki zavod za subotu u kontinentalnoj Hrvatskoj najavljuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Najviše oblaka bit će na krajnjem istoku, a u noći i ujutro ponegdje može pasti i vrlo malo snijega. Vjetar slab, samo rijetko umjeren jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura zraka od -10 do -5, najviša dnevna od 3 do 6 stupnjeva.

U nedjelju i ponedjeljak čeka nas promjenjivo vrijeme, mjestimice uz malo kiše, pri čemu u početku može biti i slabih oborina na granici kiše i snijega. U utorak će prevladavati sunčano. Na kopnu će slab do umjeren jugozapadni vjetar okrenuti na sjeverozapadni te u utorak jačati. Temperatura zraka u blagom porastu, osobito na kopnu u ponedjeljak.

Nakon toga izgledna je nova južina i zatopljenje, možda i uz nešto kiše.

zatvori