Petak, 19. travnja 2024.

VIDEO Snijeg uzrokovao probleme u prometu, traktor izvlačio automobil, kamion završio u jarku

Koprivnicu su nešto prije podneva zabijelile snježne pahuljice i stvorile mali snježni pokrivač. Bio je to samo prolazan nalet snijega s frontom i vjerojatno će brzo nestati. No, pao je prilično naglo pa je mjestimice uzrokovao probleme u prometu.

Tako je na poznatom usponu Bukvik u Velikoj Mučni tegljač sletio s ceste i završio u jarku. Slična prometna nesreća dogodila se i kod Carevdara gdje je traktor izvukao automobil koji je sletio s kolnika.

Video: Prigorski.hr

Do kraja dana tu i tamo još može zalepršati malo snijega, ali očekujemo i porast temperature pa je moguća i susnježica i kiša, odnosno bit će to oborine na granici snijega i kiše – ako ih bude. U svakom slučaju, budite oprezni u prometu i uzmite u obzir da površina kojom vozite možda nije tako pouzdana kakvom se čini.

Ovo, inače, nije bio prvi ovogodišnji snijeg. Koprivnica je već dva dana u 2019. godini imala zabilježen snježni pokrivač na tlu: 4. siječnja jedan i 5. siječnja dva centimetra. Današnji će snijeg biti evidentiran samo ako izdrži do sutra u 7 ujutro, što s obzirom na prestanak oborina i porast temperature nije vjerojatno.

zatvori