Petak, 29. ožujka 2024.

VIDEO Slavenaši regeneracijskim treningom ušli u novi tjedan u kojem ih čeka i prva prijateljska utakmica

Nogometaši Slaven Belupa jutros su na Gradskim bazenima Cerine odradili šesti trening u posljednja četiri dana. Od početka priprema trener Ivica Sertić i njegov stručni stožer igračima su nametnuli jak ritam, a do kraja tjedna čeka ih još sedam treninga i jedna utakmica.

– Zadovoljan sam trudom i zalaganjem igrača – izjavio je Slavenov kondicijski trener Luka Bašić za službene internetske stranice kluba. – Krenuli smo s uvodnim treningom u petak, a nakon toga smo u subotu i nedjelju odradili po dva treninga. Postepeno smo dizali opterećenja, a kulminacija je bila na sinoćnjem treningu. Dečki su pomalo iscrpljeni, ali dobro rade i dobro podnose opterećenja. Vidi se da su u pauzi odrađivali programe koje smo im pripremili i s time smo posebno sretni. Današnji trening bio je regeneracijskog tipa kako bi se tijela pripremila za nove napore.

Ove su pripreme specifične, kazao je Bašić, s obzirom na to da Farmaceute već 30. siječnja čeka utakmica s Rijekom.

– Iza nas je kratka pauza pa igrači nisu previše izgubili u odnosu na prošlu polusezonu. Iako je malo vremena do prve utakmice, stići ćemo sve odraditi i bit ćemo spremni za utakmicu s Rijekom. Optimizam i sigurnost daje nam način na koji dečki pristupaju svakom treningu. Najvažnije je da svi igrači zdravi dočekaju nastavak prvenstva.

U subotu će Slaven Belupo odigrati svoju prvu prijateljsku utakmicu. Protivnik će u Čatežu biti slovenski prvoligaš Krško.

– U ovoj fazi priprema fokus je na podizanju kondicijskih kapaciteta pa će tako i u toj utakmici primaran cilj biti da se igrači što bolje istrče. Ipak, s obzirom na kratke pripreme, svaki trening koncipiramo tako da bude sadržajan te kombiniramo kondicijski aspekt s tehničko-taktičkim zamislima pa će takvi zahtjevi biti i u subotu protiv Krškog – zaključio je Bašić.

zatvori