Srijeda, 17. travnja 2024.

USKOK potvrdio da istražuje Mađerov prelazak Bandiću

USKOK je danas potvrdio da istražuje prelazak dojučerašnjeg HSS-ovog saborskog zastupnika Mladena Mađera Milanu Bandiću.

– Povodom Vašeg upita, obavještavamo Vas da se u predmetnom slučaju provode izvidi o kojima, s obzirom da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne dajemo informacije – odgovorili su iz USKOK-a na upit N1 televizije.

Podsjetimo, Mađerov prelazak Bandiću prijavio je predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak. Učinio je to, kako je rekao RTL-u, još prošlog tjedna kad je dobio saznanja da bi se to moglo dogoditi.

– Zvao sam ga, počeo je mucati… Odmah mi je bilo jasno što se događa. Više preventivno sam upozorio nadležne institucije da će se dogoditi kazneno djelo. Da budem vrlo precizan, vreća novaca. Ne vidim drugog razloga. Zdrava logika mi ne nalaže kako bi čovjek koji je do jučer bio u jednom Klubu iz čistog mira prešao u drugi Klub – rekao je Beljak jučer između ostaloga u Vijestima RTL-a.

Osim na nacionalnoj televiziji, Beljak se obrušio na Mađera i na svojem Facebook profilu – nazvao ga je moralnom nakazom, izdajicom i prodanom dušom te izrazio nadu da će USKOK i ostale neovisne, nadležne državne institucije obaviti svoj posao i cijeloj javnosti otkriti pozadinu zadnje u nizu političkih kupovina odnosno zapravo političke prostitucije.

zatvori