Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slaven pobijedio i u drugoj utakmici Arena Cupa, Iharoš zabio za slavlje nad Znojmom

Iduću prijateljsku utakmicu Slaven Belupo igrat će u četvrtak s početkom u 14:30 protiv zagrebačke Lokomotive. Bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini.

Nogometaši Slaven Belupa u drugoj su utakmici Arena Cupa upisali i drugu pobjedu. Koprivnička momčad slavila je protiv Znojma rezultatom 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Marko Iharoš u 57. minuti.

Kako stoji u izvještaju na web stranicama kluba, prvu veliku priliku imao je Doležal koji se lijepim driblingom riješio svog čuvara, ali mu je udarac obranio protivnički vratar. Odlično je nedugo nakon toga pucao Gordana s 20-ak metara, ali je Bliček izvrsnom reakcijom obranio svoja vrata. Imao je Slaven još nekoliko izglednih situacija koje nije iskoristio, dok Česi nisu uspjeli zaprijetiti Filipovićevim vratima.

Drugo poluvrijeme novom prilikom otvorio je Gordana, ali je njegov udarac prošao tik pored vratnice. Slaven je poveo u 57. minuti pogotkom Iharoša. Desni bek Slaven Belupa snažno je pucao s 30-ak metara, lopta je okrznula jednog od igrača i odbila se u drugi, nebranjeni kut vratara Znojma. Do kraja susreta mogao je Mladen zabiti i za uvjerljiviju pobjedu, ali nije iskoristio situaciju jedan na jedan.

Iduću prijateljsku utakmicu Slaven Belupo igrat će u četvrtak s početkom u 14:30 protiv zagrebačke Lokomotive. Bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini.

Medulin, Arena Cup – prijateljska utakmica
NK Slaven Belupo – SC Znojmo 1:0 (0:0)
Slaven Belupo: Filipović – Karamarko, Nowak, Šarlija, Goda – Jajalo, Vidović – Bongongui, Gordana, Doležal – Krstanović. Još su igrali: Marković – Iharoš, Zirdum, Međimorec, Vrljičak – Puclin, Plantak – Mladen, Brković, Mendy – Jelić. Trener: Ivica Sertić
Znojmo: Bliček – Helisek, Audič, Ćuković, Chereda – Lacko, Moravec, Krčik, Marcijuš – Ordoš, Teply. Još su igrali: Atanacković, Malar, Mudra, Kučera, Hluže, Brekalo, Martinek. Trener: Leoš Kalvoda.
Strijelci: 1:0 Iharoš 57′

zatvori