Srijeda, 27. ožujka 2024.

DOLAZI RIJEKA Sertić: Na domaćem terenu nikome ne prepuštamo ulogu favorita i idemo po tri boda

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ ugostiti Rijeku u sklopu 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige koje se trebalo igrati u prosincu, ali je odgođeno zbog snijega. Rijeka u Koprivnicu dolazi kao favorit, a trenutno se nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice s 33 osvojena boda.

– Rijeku ćemo dočekati spremni jer smo odradili sve ono što je bilo zacrtano i planirano u ova četiri tjedna priprema. Izuzetno sam zadovoljan pristupom igrača na terenu i izvan terena jer su se svi pokazali korektni, od najiskusnijih pa do onih najmlađih – rekao je trener Ivica Sertić.

Slaven Belupo u sutrašnjoj utakmici trebao bi istrčati bez većih iznenađenja u sastavu. Vidović i Bogojević treniraju normalno s ostatkom momčadi, a trener Sertić neće moći računati na Limu koji se oporavlja od operacije koljena te suspendiranog Puclina.

– Sutrašnji sastav možete preslikati s generalke protiv Lokomotive u Medulinu. Uz male preinake, zbog toga što je Vidović imao problema s leđima, ali sada konkurira za momčad. Mislim da ne bi trebalo biti većih promjena u odnosu na taj sastav, ali još nisam odlučio tko ne konkurira za sastav; svi koji su zdravi su u planovima. Rijeku respektiramo, s novim trenerom Bišćanom imaju osam pobjeda u posljednjih devet službenih utakmica. Ali na našem domaćem terenu ne prepuštamo nikome ulogu favorita i sutra idemo po tri boda. Rijeka je na pripremama izgubila samo od Wolfsburga koji je ipak razina više, ali mi nećemo kalkulirati, sutra idemo po pobjedu – rekao je Sertić.

U sportskim krugovima pojavila se informacija da će Farmaceute pojačati poljski napadač Dariusz Formella, a glasnogovornik Slaven Belupa Luka Šarlija prokomentirao je te navode.

– Taj igrač niti trenira niti je tu s nama. Do kraja prijelaznog roka ima još dosta i ako bude išta konkretno oko toga transfera bit će objavljeno na našim službenim stranicama – poručio je Šarlija.

Trener Sertić na današnjoj je presici odlučio iskoristiti priliku da pozove koprivničku publiku na sutrašnju utakmicu.

– Ovim putem pozivam publiku da nas dođu bodriti u što većem broju, mislim da su se svi zaželjeli nogometa kroz zimsku stanku. Ja osobno ne osjećam nikakav pritisak, samo želim da na terenu izgledamo dobro i da igramo napadački nogomet – zaključio je Sertić.

Utakmica Slaven Belupa i Rijeke igra se sutra, u srijedu 30. siječnja s početkom u 17 sati.

zatvori