Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Sertić nakon utakmice: Pokazali smo da momčad kao što je Rijeka možemo staviti u podređeni položaj

Slaven Belupo u srijedu je u naknadno odigranoj utakmici 18. kola Prve lige podijelio bodove s Rijekom. Rezultat je bio 1:1, a gol za domaću momčad pet minuta prije kraja zabio je Stipe Bačelić Grgić.

– Bod protiv Rijeke uvijek je dobar. Bez obzira na to što smo bili domaćini, treba poštovati kvalitetu suparnika. Kako se utakmica odvijala na terenu, moram na kraju biti zadovoljan; da, stizali smo rezultat, ali veći dio utakmice mi smo bili ti koji su diktirali ritam i tempo – rekao je trener Slavena Ivica Sertić novinarima nakon utakmice.

>> FOTO: PRVA HNL Bačelić Grgić u završnici utakmice osigurao Slavenu vrijedan bod protiv Rijeke

Sertić je pohvalio i mlade igrače ponikle iz Slavenove škole nogometa. U drugom dijelu u igru su ušli MladenJajaloDolček, a upravo je potonji asistirao Bačeliću Grgiću za pogodak vrijedan boda.

– Odlično rade, bili su s nama mjesec dana na pripremama i stalno su na treninzima s prvom momčadi. Imam puno povjerenje u njih, samo neka tako nastave truditi se, raditi, trenirati, ponašati se na terenu i van terena i neće biti problema. Žao mi je što nismo u komotnijoj bodovnoj situaciji na tablici jer bi takvih prilika bilo i više. No, izuzetno sam zadovoljan s njima, kao i s ostatkom momčadi. Ova mladost donijela je novi polet i zanos, a vidim da je i koprivnička publika to prihvatila.

>> VIŠE NIJE IGRAČ SLAVENA? Sertić: Gordana je udaljen iz momčadi zbog nediscipline

Koprivničkoj su se publici predstavila i dvojica novih igrača, Karlo PlantakIvan Krstanović, o kojemu je Sertić rekao:

– Čim se Krstanović priključio rekao sam da će biti veliko pojačanje za nas. Očekujem i golove od njega, zato je i doveden, ali i sama njegova pojava na terenu… Suparnička momčad respektira takvog igrača, nije joj lako, i on je igrač koji će nam puno značiti u nastavku prvenstva.

Snimio Marko Posavec.

Bila je to, zaključio je Sertić, potvrda dobrog rada. – Naravno da Rijeka posjeduje kvalitetu, ali ju isto tako posjedujemo i mi. Moji momci su pokazali u prvom dijelu igre, kao i nakon primljenog pogotka, da možemo staviti momčad kao što je Rijeka u podređen položaj.

Trener Rijeke Igor Bišćan imao je manje razloga za zadovoljstvo.

– Osjećaj mi je da smo izgubili dva boda. Mislim da smo imali kontrolu veći dio utakmice, bili smo dosta dobri, kombinatorni, živi i opasni u prvom poluvremenu. Slaven Belupo nije stvorio puno šansi, a mi smo pripremili dobre situacije koje na kraju nismo konkretizirali, iako se činilo da ćemo u takvoj igri doći do pobjede. Poveli smo, a onda se promijenilo stanje na terenu. Kada smo trebali obraniti tu prednost počeli smo griješiti i postali smo malo nesigurni, što su oni osjetili i počeli se nametati – što dugim loptama, što našim greškama približavali su se našem golu. Jedna takva lopta nije bila raščišćena na vrijeme, ostala je predugo u šesnaestercu i završila je u golu.

Bišćan je dodao i da je taj bod Rijeka skupo platila jer su joj dva ili tri igrača upitna za sljedeću utakmicu.

zatvori