Srijeda, 24. travnja 2024.

POLICIJSKI NADZOR Biciklisti vozili pijani, bez ruku i s mobitelom, uhićen jedan vozač automobila

Koprivnička prometna policija jučer je provela pojačan nadzor kretanja vozača bicikala i pješaka te nadzor ustupanja prednosti prolaska pješacima.

Akcija je trajala od 11 do 18 sati, a u tom razdoblju policijski službenici kontrolirali su devet vozača bicikala, 15 vozača osobnih automobila, jednog vozača teretnog automobila te više pješaka.

Zabilježeno je ukupno 26 prekršaja, od čega su više od polovice – 14 – počinili vozači bicikala: tri upravljanja pod utjecajem alkohola, dva korištenja mobilnog telefona tijekom vožnje, šest prekršaja vožnje površinom koja nije namijenjena za kretanje biciklista, jedan je biciklist upravljao bez ruku na upravljaču, a dva kod sebe nisu imala osobnu iskaznicu. U prekršaju je zatečen i jedan pješak koji je prelazio cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Od trojice biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola najviše je “napuhao” 37-godišnjak koji je u 11:25 uhvaćen u Ulici dr. Željka Selingera u Koprivnici – 2,36 promila. Zadržan je u posebnim prostorijama do otriježnjenja. Osim toga, tijekom pojačanog nadzora uhićen je jedan vozač osobnog automobila koji je sudjelovao u prometu unatoč ranije izrečenoj zabrani.

Osim represivnih aktivnosti, policijski službenici proveli su i preventivne: održali su info-točku na kojoj su vozače bicikala i pješake savjetovali o sigurnom sudjelovanju u prometu i dijelili im promotivne materijale.

zatvori