Petak, 19. travnja 2024.

LUCIJA JANDRAŠIĆ Novo domaće pojačanje Podravka Vegete: Hvala trenerima što su uočili moj trud i zalaganje

Mlada rukometašica Podravke Lucija Jandrašić od prvog dana 2019. godine službeno je članica prve ekipe – Podravka Vegete. Do tada je igrala za drugu ekipu, Podravku Lino, a klub je u njoj prepoznao velik potencijal i dobila je priliku kao srednja vanjska igračica nastupati za najjaču hrvatsku žensku rukometnu ekipu.

Lucija je sa svojih 18 godina poziciju prvotimke s brojem 7 izborila na treninzima s prvom ekipom za vrijeme reprezentativne stanke. Prvi joj je nastup za Podravka Vegetu bila utakmica prvog kola Kupa EHF-a i pobjeda protiv španjolske Super Amara Bera Bere – početak iz snova. Potom je u srijedu svojih prvih 20 minuta u Prvoj HRL za žene iskoristila kako bi zabila jedan pogodak iz igre te dva iz sedmeraca.

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam postala dio prve ekipe i što se sav moj trud isplatio. Zahvalna sam što su sve to treneri uočili. Sretna sam što mogu trenirati s curama koje imaju puno više iskustva i voljela bih se uz njih razviti u što bolju igračicu – izjavila je Lucija za internetske stranice RK Podravke.

Lucija Jandrašić. Izvor: rk-podravka.hr

– Misija kluba jest vratiti Podravka Vegetu na rukometnu scenu tamo gdje joj je i mjesto. Cilj je iz omladinskog pogona iznjedriti što više igračica. Zlatko Saračević je glavni trener, ali i koordinira rad omladinskog pogona i prati mlade igračice kroz komunikaciju s trenerima te utakmice Druge lige i turnire. Kada je dio prve ekipe odsutan zbog obaveza u reprezentaciji, podmladak druge ekipe trenira s prvom. Tako se perspektivne cure iz druge ekipe uključuju u rad prve, a najveći potencijal dosad pokazala je Lucija Jandrašić. Ona nije jedina koja je pokazala kvalitetu u ovom trenutku, ali je zasad pokazala najviše. Od mladih igračica tu su i standardne prvotimke Korina Karlovčan i Magdalena Ećimović, a iz škole rukometa su Lea Franušić, Elena Popović i Tena Petika već ranije pokazale potencijal i postale standardne prvotimke – rekla je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Lucija Jandrašić. Foto: Ivan Brkić / rk-podravka.hr
zatvori