Subota, 20. travnja 2024.

OSTAJU U PRITVORU Uhvaćene bešćutne kradljivice koje su pljačkale kuće bespomoćnih starica, a jednu su i napale

Dvije osumnjičenice koje je policija uhitila zbog toga što su nasrnule na 95-godišnju, teško pokretnu staricu te tri dana kasnije opljačkale još jednu nemoćnu staricu i njenog bolesnog sina ispitane su u Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. Na teret im se stavlja osnovana sumnja da su počinile kaznena djela pokušaja razbojničke krađe i teške krađe.

Riječ je o dvjema hrvatskim državljankama s područja Međimurske županije, rođenima 1966. i 1981. godine. Sumnja se da su njih dvije 14. siječnja ove godine ušle u kuću u Đelekovcu dok ih je treća sudionica, 28-godišnjakinja, čekala u vozilu. U potrazi za novcem pretraživale su unutrašnjost kuće u kojoj je živjela teško pokretna i slijepa 95-godišnjakinja. Kada ih je zatekla na djelu, jednu od njih je uspjela uhvatiti za jaknu, no 53-godišnja osumnjičenica ju je udarila u glavu i oborila na tlo, a zatim pobjegla zajedno sa svojom partnericom u zločinu. Tom prilikom ništa nisu ukrale.

No, zato su bogat “ulov” imale tri dana kasnije, 17. siječnja u Imbriovcu. Do kuće ih je ponovno dovezla 28-godišnjakinja koja ih je čekala u vozilu. Osumnjičenice su ušle u kuću i, iskoristivši bespomoćnost 86-godišnjakinje koja je tamo živjela sa svojim teško bolesnim sinom, iz ormara u sobi ukrale 17 tisuća kuna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenicama istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

zatvori