Četvrtak, 25. travnja 2024.

OBITELJSKA SPORTSKA PRIČA (8) Talentirani Marko zavolio je nogomet zbog oca koji mu je najveći igrački uzor

Nadareni mladi nogometaš Slaven Belupa Marko Martinaga na izvrsnom je putu da ispuni svoj veliki potencijal i postane jedan od standardnih prvotimaca. Nogomet je njegov život, a kako i sam kaže, ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu naslijedio je od oca Božidara.

Nekadašnji nogometaš Slaven Belupa Božidar Martinaga cijeli je svoj život u nogometu. U Slavenu je igrao do svoje 24. godine, a nakon toga se uputio u županijske nogometne klubove. Nogometnu karijeru je završio u 40. godini u redovima veterana Omladinca iz Herešina. Kao bivši igrač Božidar je godinama odlazio na utakmice Slaven Belupa, a društvo mu je od malih nogu pravio i njegov mlađi sin Marko. Također, Marko je kao dječak veselo udarao loptu pokraj terena na kojem mu je otac igrao utakmicu.

– Od malih nogu otac me vodio na utakmice Slaven Belupa budući da je cijeli život bio sportaš i želio je da i ja zavolim nogomet. Sjećam se da sam kao dječak s majkom odlazio na očeve utakmice i već sam se u toj dobi jako zanimao za nogomet. Kad sam navršio šest godina otac me upisao u Školu nogometa Slaven Belupa i tada je krenuo moj nogometni put – ispričao nam je Marko Martinaga.

Foto: Mirko Lukavski.

Marko ističe kako mu je jedini nogometni uzor njegov otac i upravo zbog njega želi napraviti veliku karijeru.

– Nogomet sam oduvijek shvaćao vrlo ozbiljno, jednostavno sam ga jako zavolio i počeo sam maštati o tome da jednog dana postanem profesionalni nogometaš. Sa 17 godina bio sam pozvan na pripreme sa seniorskom momčadi Slaven Belupa te od tada provodim vrijeme u seniorskom nogometu – rekao je Marko.

Nakon kaljenja na posudbi u NK Koprivnici, Marko je prve minute u dresu omiljenog kluba upisao 2015. godine protiv Rijeke, a tu veliku šansu dao mu je tadašnji trener Ante Čačić. Marko je ponovno poslan na posudbu u Koprivnicu gdje je opravdao da je veliki potencijal na lijevom boku i ovih je dana krenuo s momčadi na pripreme u Medulin.

– Najveća podrška na sportskom i privatnom planu mi je otac. Kako god ja odlučio, on će me uvijek podržati, ali i kritizirati kada je to potrebno. Zahvalan sam mu što me naučio da trebam biti strpljiv i mukotrpno trenirati, a nadam se da će se to na kraju i isplatiti – zaključio je Marko.

Ako ga zaobiđu ozljede, Marko će sigurno postati trajno rješenje na lijevom boku u Slaven Belupu, a to je tek početak. Mlad je i ambiciozan, a to će ga sigurno progurati do nogometnog vrha gdje će ga bez ikakve sumnje dočekati njegov otac.

zatvori