Marko i Božidar Martinaga. Foto: Privatna arhiva.
Nadareni mladi nogometaš Slaven Belupa Marko Martinaga na izvrsnom je putu da ispuni svoj veliki potencijal i postane jedan od standardnih prvotimaca. Nogomet je njegov život, a kako i sam kaže, ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu naslijedio je od oca Božidara.

Nekadašnji nogometaš Slaven Belupa Božidar Martinaga cijeli je svoj život u nogometu. U Slavenu je igrao do svoje 24. godine, a nakon toga se uputio u županijske nogometne klubove. Nogometnu karijeru je završio u 40. godini u redovima veterana Omladinca iz Herešina. Kao bivši igrač Božidar je godinama odlazio na utakmice Slaven Belupa, a društvo mu je od malih nogu pravio i njegov mlađi sin Marko. Također, Marko je kao dječak veselo udarao loptu pokraj terena na kojem mu je otac igrao utakmicu.

– Od malih nogu otac me vodio na utakmice Slaven Belupa budući da je cijeli život bio sportaš i želio je da i ja zavolim nogomet. Sjećam se da sam kao dječak s majkom odlazio na očeve utakmice i već sam se u toj dobi jako zanimao za nogomet. Kad sam navršio šest godina otac me upisao u Školu nogometa Slaven Belupa i tada je krenuo moj nogometni put – ispričao nam je Marko Martinaga.

Foto: Mirko Lukavski.

Marko ističe kako mu je jedini nogometni uzor njegov otac i upravo zbog njega želi napraviti veliku karijeru.

– Nogomet sam oduvijek shvaćao vrlo ozbiljno, jednostavno sam ga jako zavolio i počeo sam maštati o tome da jednog dana postanem profesionalni nogometaš. Sa 17 godina bio sam pozvan na pripreme sa seniorskom momčadi Slaven Belupa te od tada provodim vrijeme u seniorskom nogometu – rekao je Marko.

Nakon kaljenja na posudbi u NK Koprivnici, Marko je prve minute u dresu omiljenog kluba upisao 2015. godine protiv Rijeke, a tu veliku šansu dao mu je tadašnji trener Ante Čačić. Marko je ponovno poslan na posudbu u Koprivnicu gdje je opravdao da je veliki potencijal na lijevom boku i ovih je dana krenuo s momčadi na pripreme u Medulin.

– Najveća podrška na sportskom i privatnom planu mi je otac. Kako god ja odlučio, on će me uvijek podržati, ali i kritizirati kada je to potrebno. Zahvalan sam mu što me naučio da trebam biti strpljiv i mukotrpno trenirati, a nadam se da će se to na kraju i isplatiti – zaključio je Marko.

Ako ga zaobiđu ozljede, Marko će sigurno postati trajno rješenje na lijevom boku u Slaven Belupu, a to je tek početak. Mlad je i ambiciozan, a to će ga sigurno progurati do nogometnog vrha gdje će ga bez ikakve sumnje dočekati njegov otac.