Četvrtak, 18. travnja 2024.

Nevenko Šimunić: SDP-ov prijedlog za MO Brežanec potekao je od nezavisnih, potpuno smo otvoreni za suradnju

Nezavisna lista u koprivničkom Mjesnom odboru Brežanec otvorena je za razgovore sa svima koji su temeljem izbornih rezultata ušli u Vijeće mjesnog odbora. Poručio je to nositelj Nezavisne liste Nevenko Šimunić nakon jučerašnjeg istupa predsjednika koprivničkog SDP-a Tomislava Golubića.

Nezavisni smatraju da, s obzirom na ovlasti vijeća mjesnih odbora, nema prostora za nesuradnju onih koji žele dati svoj doprinos poboljšanju uvjeta života građana koji tamo žive. Na razini mjesnih odbora ne odlučuje se o ideološkim temama, a problemi koje treba rješavati isti su za glasače svih triju opcija.

Šimunić je, kaže, SDP-u i HDZ-u prošlog petka poslao prijedlog da svaka opcija obnaša predsjedničku funkciju u Vijeću mjesnog odbora Brežanec određeno vrijeme, ovisno o broju osvojenih mandata. Tako bi se razdoblje od 48 mjeseci podijelilo sukladno broju osvojenih mandata. Takav je prijedlog jučer uputio i SDP.

Pobjednička koalicija koju čine HDZ, Mreža, HNS i HDS dobila je tri mandata, a obnašaju ih Goran Pakasin, Zvonimir Prepelić i Vesna Grgić Vurnek. Preostale dvije liste dobile su po dva vijećnika. Ispred liste SDP, HSS, Glas, Laburisti, HSU i HSLS u mandate su izabrani Vladimir Grošanić i Mirela Grošanić, a s nezavisne liste Nevenko Šimunić i Dubravko Zagorščak.

Nezavisni Šimunić vjeruje da će sve tri opcije pronaći zajedničko rješenje, formirati Vijeće mjesnog odbora Brežanec te izbjeći nepotrebno ponavljanje izbora, a time i trošak za Grad. Žao mu je, piše, što kolege iz SDP-a nisu pronašle bolji put za komunikaciju s nezavisnom listom, no prostor za formiranje Vijeća je u potpunosti otvoren svima koji žele surađivati na dobrobit građana Brežanca. Šimunić je uvjeren i da slično razmišljaju i ostali nezavisni vijećnici u vijećima koja još nisu formirana.

Podsjetimo, Brežanec, Lenišće i Podolice tri su koprivnička mjesna odbora u kojima ni u drugom pokušaju nisu formirana vijeća. Za treći pokušaj zakonski je rok dodatnih 30 dana.

zatvori