Petak, 29. ožujka 2024.

NAJVEĆE IZNENAĐENJE ZIMSKE LIGE Agrokuća Vrtni centar dogurala je do osmine finala, dečki guštaju u druženju i nogometu

Najveće iznenađenje ovogodišnje PAN Zimske lige svakako je ekipa Agrokuća Vrtni centar koja je jučerašnjom pobjedom nad favoriziranim Vintage bar/Unijabetonom ušla u osminu finala seniorskog dijela turnira.

Ekipa Agrokuća Vrtni centar sastavljena je od domaćih igrača koji uglavnom igraju u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Kako i sami kažu, glavni razlog okupljanja ekipe bilo je druženje i igranje nogometa izvan “velikonogometnih” terena. Iako na prvu nisu djelovali kao ozbiljan protivnik, njihove ambicije naglo su porasle.

U njihovoj ekipi glavni ‘španer’ je Karlo Pjetri, veznjak Borca iz Imbriovca i općenito jedan od ponajboljih igrača u županijskom nogometu. Uz Pjetrija, glavna opasnost za protivnička vrata su igrači Tehnike Luka Ernečić i Luka Harambaša te novopridošli napadač Osvita iz Đelekovca Patrik Lopatnik. Stupovi obrane su Goran Lončar i Jura Dodlek, također igrači Tehnike. Na vratima je mladi Filip Šokec iz legradskog Graničara, a u sastavu se našao i njegov suigrač iz Legrada, Antonio Međurečan. Uz sve navedene igrače sjajnima su se pokazali i Antun Šokec koji igra u redovima Tehničara iz Cvetkovca te Dario Šestak koji igra za njemački klub FC Düren.

Za organizaciju ekipe zadužen je trener Nino Vlah, a predstavnik ekipe je Darko Šokec.

Ždrijeb po skupinama Agrokuću je smjestio u grupu I zajedno sa Centrom Škudar, Garantom te ekipom Radio Drava/Drava.info/CB 048. Iako je za njih prolazak skupine izgledao kao nemoguća misija, igrači Agrokuće uspjeli su u tome i to kao prvoplasirana momčad te tako osigurali status nositelja. U skupini su pobijedili Garantu s 3:1 te Centar Škudar s 3:2, a u posljednjoj utakmici izgubili su od Radio Drave/Drave.info/CB 048 s 3:1.

Iako su u ždrijebu eliminacijske faze bili nositelji, ždrijeb ih ponovno nije pomazio i izvukli su favoriziranu ekipu Vintage bar/Unijabeton. Iako su svi gledatelji bili uvjereni kako će Vintage bar slaviti, Agrokuća je još jednom pokazala sjajan momčadski i duh i na kraju slavila s 2:1. U osmini finala, Agrokuća će igrati s pobjednikom iz susreta CB Still MNK Klub 75 Kotoriba – Garanta.

Kako i sami dečki iz Agrokuće kažu, oni su svoje napravili, sve dalje je samo šlag na torti. Ako do kraja turnira i ne završe na pobjedničkom postolju, osvojili su srca svih gledatelja.

zatvori