Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: NAJBOLJA UTAKMICA SEZONE Podravka Vegeta srušila danski Nykøbing Falster

U utakmici 2. kola EHF Kupa protiv danskog Nykøbinga Podravka Vegeta je u gostima ostvarila vrijednu pobjedu (24:28), poluvrijeme 10:13 i upisala nova dva boda.

Rukometašice Podravka Vegete sada su vodeće u skupini nakon dvije pobjede, Rumunjke i Španjolke imaju po dva boda, a danski Nykøbing koji je zajedno s Craiovom na početku natjecanja istaknut kao favorit zasad je bez bodova.

U prvom dijelu na vanjskoj su liniji krenule Milosavljević, Ikhneva i Yezhykava, dok su na krilima bile Holešova i Turk. Do 13. minute vodila se borba gol za gol nakon čega Podravka Vegeta prvi puta dolazi u vodstvo (5:6) preko Debelić. Vodstvo u 22’ preko Holešove ide na +3, slijedi obrana Risović i novi pogodak Debelić za velikih +4. Dankinje smanjuju zaostatak no Saračevićeve odabranice ipak idu na odmor s +3 (10:13).

Drugo poluvrijeme već u 33. minuti sigurnom obranom i efikasnim napadom vodi Podravkašice u još veću prednost od +6 (10:16). Dankinje ipak u 43’ hvataju priključak i dolaze do zaostatka od -2 no njihova igračica Pedersen napravila je prekršaj za isključenje i nakon svađe sa sutkinjom zaslužila dodatne dvije minute suspenzije. Te su minute bile ključne da Koprivničanke ponovno pobjegnu na +6.

Dankinje su do kraja utakmice dale maksimum i išle na rizik, uspjele malo smanjiti zaostatak no to nije bilo dovoljno da sruše naše cure koje su dokazale da mogu dati više i da će bez obzira na favoriziranu ekipu Nykøbing polako i sigurno kreirati svoj put u sljedeći krug. Utakmica je završila 24:28, a Saračevićeve odabranice i stožer mogu zadovoljni put Koprivnice jer ih već u srijedu čeka put prema rumunjskoj Craiovi, dobro poznatom protivniku iz kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, s kojima će se u 3. kolu EHF Kupa suočiti već u petak u 18.30 sati.

– Čestitke curama one su odigrale jednu uistinu dobru utakmicu i iskreno jako mi je žao što nije bilo TV prijenosa jer su stvarno danas odigrale protiv jednog jakog protivnika, na teškom terenu jednu zrelu, taktički odličnu utakmicu, gdje su stvarno bile koncentrirane cijelo vrijeme. Ovo je zaslužena pobjeda koja ni jednog trenutka nije došla u pitanje, bili smo stalno u plusu. Ovo je jedan odličan ulaz u EHF Kup, međutim idemo dalje, sljedeća utakmica je već za 4 dana, ovo smo dobro prošli i idemo dalje – rekao je trener Zlatko Saračević koji je istaknuo kako je ovo najbolja utakmica koju su cure odigrale u ovoj sezoni.

zatvori