Snimio Marko Posavec.
Iz koprivničkog Muzeja pohvalili su se lijepim vijestima.

Na službenim stranicama Ministarstva kulture objavljeni su prvi rezultati Javnog poziva prema kojimu je Muzeju grada Koprivnice za programsku djelatnost dodijeljeno ukupno 50.000 kuna u dvije kategorije – izložbe i edukativni programi.

Tako će se tijekom ove godine tim sredstvima financirati dio troškova za izložbu “Drvo” koja putem predmeta iz različitih zbirki muzeja donosi priču o tom često korištenom prirodnom materijalu.

Posjetitelji će sredinom godine u Galeriji Koprivnica saznati više o upotrebi drveta i čovjekovom odnosu s drvetom – vjerovanjima kroz religiju te brojnim uporabnim predmetima, umjetničkim ili svakodnevnim, koji su ukrašeni ili jednostavno oblikovani na tragu prirodnog oblika i potencijala drveta kao materijala. Predstavit će se arheološki i povijesni uporabni i ukrasni predmeti, tradicijsko oblikovanje drvenih predmeta i folklorni likovni izraz pri kojem je drvo najčešće korišteni materijal.

Jesen donosi još jedno izdanje “Drava Art Biennale-a” koje je prepoznato kao posebna izložba temeljena na istraživanju, novim produkcijama, multidisciplinarnosti, multimedijalnosti i društvenom angažmanu kroz umjetnost.

Uz to, podržana je i izložba o “100 godina Dvorane Domoljub” koja će se predstaviti povodom obilježavanja Dana Grada Koprivnice.

Muzej grada Koprivnice ove godine ima veliku čast i odgovornost biti domaćinom velike Edukativne muzejske akcije u sklopu Međunarodnog dana muzeja koja se odvija u cijeloj Hrvatskoj, a zahvaljujući dobrim rezultatima Javnog poziva, velike su šanse da ovaj program bude uspješan.

Među edukativnim programima koje podržava Ministarstvo, već je nekoliko godina i umjetnički kamp “KUL Hlebine” koji će ovog ljeta doživjeti svoje četvrto izdanje u Galeriji naivne umjetnosti koju je ministrica prošle godine i posjetila.