Četvrtak, 28. ožujka 2024.

‘SREĆA U NESREĆI’ Mađarski vozač tegljačem razvalio ogradu mosta u Torčecu pa će zbog toga most ranije u rekonstrukciju

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se jučer na županijskoj cesti u Torčecu. Izazvao ju je mađarski državljanin rođen 1971. godine koji je upravljao skupom vozila – teretnim i priključnim vozilom mađarskih registracijskih oznaka.

Uslijed neprilagođene brzine vozilo se na mostu preko potoka Gliboki zanijelo, pri čemu je prikolica udarila u betonsku ogradu mosta. Stražnji dio prikolice je probio ogradu i ostao visjeti nad koritom potoka.

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, ozlijeđenih nema, a zbog intervencije i vraćanja prikolice na cestu promet je tom dionicom bio obustavljen od 17 sati do 22:32. Mađarskom vozaču policija je naplatila prekršajnu kaznu.

Ova bi se prometna mogla nazvati “srećom u nesreći”. Naime, potrebno je sanirati oštećenu ogradu mosta pa će to, kako smo doznali od ravnatelja Županijske uprave za ceste Dragutina Guzalića, samo ubrzati planiranu rekonstrukciju mosta. Procedura za to pokrenuta je još lani, Upravno vijeće ŽUC-a odluku bi trebalo donijeti u petak, a već idući tjedan očekuje se nastavak procedure kako bi radovi počeli vrlo brzo.

Most preko Glibokog preuzak je za prometovanje u obje trake. ŽUC ga je takvog, zajedno s cestom, preuzeo od Hrvatskih cesta. Predviđeno je da će nakon rekonstrukcije biti primjeren za prometovanje u dvije trake, a imat će i pješačku stazu. Trenutna je procjena da će zahvat koštati najmanje oko pola milijuna kuna.

A do daljnjega, uz most je postavljena privremena prometna signalizacija koja upozorava na oštećenu ogradu i poteškoće u prometu.

zatvori