Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnički osnovci ponovno u školskim klupama, Jakšić: U drugo polugodište ulazimo u dobrom duhu, puni optimizma

Nešto manje od 2500 koprivničkih školaraca jutros se, nakon tri tjedna božićnih praznika, vratilo u školske klupe.

Gradske osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Braća Radić i Đuro Ester, ali i Centar Podravsko sunce te Umjetnička škola Fortunat Pintarić, spremne su za nove izazove. Rekao je to Dravi.info gradonačelnik Mišel Jakšić izrazivši zadovoljstvo pozitivnim pomacima na kojima se u školama intenzivno radi:

– Kad govorimo o početku drugog polugodišta, moram reći da me izuzetno veseli da energetska obnova i renoviranje Osnovne škole Braća Radić idu svome kraju i da su se školarci u svoju školu u Miklinovcu već sad vratiti u puno bolje uvjete. Tijekom perioda zimskih praznika došla nam je i vijest da je odobrena energetska obnova i renoviranje Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Uz to, cijelo smo ovo vrijeme radili na projektnim zadacima za izgradnju dvorane pri školi Đuro Ester, ali i za izgradnju Osnovne škole Podolice. Tako da u ovo polugodište ulazimo u dobrom duhu, puni optimizma.

Mišel Jakšić. Snimila Nela Carek.

U Gradskoj upravi su svjesni i da Umjetnička škola Fortunat Pintarić, čiji učenici i profesori postignutim rezultatima čine Koprivničance ponosnima, imaju problema s nedostatkom prostora, te da projekt prenamjene sinagoge u koncertnu dvoranu još uvijek stoji:

– Sama sinagoga je došla u taj jedan ćorsokak zahvaljujući problemima koje imamo s Vladom RH u provođenju projekata koji se tiču javno-privatnog partnerstva. Ali i sve ono što sad radimo s novim dvoranama, s novom školskom zgradom, ali i našim eventualnim pretumbavanjima unutar sustava, vjerujem da ćemo i prije krajnjeg stava države oko sinagoge i JPP-a imati poboljšane prostorne uvjete za rad naše škole Fortunat Pintarić jer oni to definitivno zaslužuju.

I Podravsko sunce Koprivničance čini ponosnima i sretnima, kaže gradonačelnik:

– Mi u Koprivnici se posebno dičimo time da imamo dva sunca – uz ono na nebu, tu je i naše Podravsko sunce. I polaznici i svi oni koji rade u tom centru iz dana u dan nas pune pozitivnom energijom i novim veseljem. Stoga mi je drago da konačno uspijevamo pokrenuti priču rješavanja s prokišnjavanjem koje se vuče već sigurno petnaestak godina. Isto tako mi je drago što smo iskoristili ove praznike da im konačno, zajedno s našim partnerima iz Podravske banke, omogućimo novi kombi.

Gradska će uprava nastaviti raditi na poboljšanju kvalitete uvjeta za obrazovanje u Koprivnici, poručuje gradonačelnik Jakšić te je svim učenicima i njihovim obiteljima, ali i zaposlenicima škola poželio sve najbolje u drugom polugodištu koje je počelo jutros.

zatvori