Srijeda, 24. travnja 2024.

Koprivnički lutkari na edukaciji u Zagrebu

Vrijedni članovi Lutkarske družine “Kopriva pec,pec” iz Društva Naša djeca Koprivnica, koji su lani proveli svaki po gotovo 300 sati pripremajući i izvodeći predstave za djecu, ne miruju ni za vrijeme školskih praznika.

Pod vodstvom svoje agilne voditeljice Tigrene Csik sudjelovali su na edukaciji u prestižnim zagrebačkim institucijama za lutkarstvo. Najprije su u Lutkarskom studiju Kvak, koji djeluje još od 1974. godine, stekli dodatna znanja o animaciji lutaka, da bi potom u Zagrebačkom lutkarskom kazalištu pratili predstavu Maca papučarica.

– Voditeljica edukacije iz Kvaka bila je iznenađena vještinama malih koprivničkih lutkara i s velikim zadovoljstvom naučila ih je još nekim detaljima i majstorijama. Djeci se dopala i mogućnost razgledanja scenu i rekvizita za predstave koju obični posjetitelji Kazališta lutaka nemaju i to će svima zasigurno biti poticaj za daljnje uspješno djelovanje – ističe dr. Tigrena Csik.

Edukacija je provedena u suradnji s LD Tintilinić iz Ogulina s kojom mali koprivnički lutkari već nekoliko godina surađuju na pripremi zajedničkih predstava. A prvu koprivničku lutkarsku premijeru u 2019. godini možemo očekivati već u veljači. Bit će to jedna od najgledanijih predstava LD Kopriva pec, pec “Šašavi mišić” u novom izdanju.

zatvori