Utorak, 23. travnja 2024.

NK Koprivnica večeras bira novog trenera, a u nedjelju počinje s pripremama

Nogometaši Koprivnice za nešto više od mjesec dana počinju s proljetnim dijelom prvenstva Treće hrvatske nogometne lige Istok, a u ovom trenutku još se ne zna tko će ih voditi u nastavku sezone.

Naime, dosadašnji trener Vedran Medenjak vraća se u Školu nogometa Slaven Belupa. U sportskim krugovima kao njegovi nasljednici spominjali su se Valentin Knapić, sadašnji trener županijskog prvoligaša Tehnike, Slavko Mešnjak te Mario Gregurina koji igra u redovima Zelenih.

– Prema dogovoru sa Slaven Belupom, Vedran Medenjak prelazi u Školu nogometa Slaven Belupa. Danas navečer imamo sastanak uprave na kojem ćemo razmotriti situaciju oko trenera. Ono bitno je da pripreme počinju ove nedjelje, a imamo dovoljno vremena da sve posložimo za nastavak sezone u trećem mjesecu – rekao je Dravi.info direktor NK Koprivnice Slavko Tucaković.

Što se tiče odlazaka igrača, Koprivnica se zaista našla u nezavidnoj situaciji. Tomislav Srbljinović otišao je u redove drugoligaša Hrvatskog dragovoljca, dok su Sanjin Strajnić i Leo Kovačić pronašli nove angažmane u Austriji. Same odlaske potvrdili su nam igrači, a u ovom trenutku nema informacija o eventualnim pojačanjima.

– Okosnica momčadi definitivno će ostati, a mi ćemo dati priliku mladim igračima da se dokažu u nadolazećoj polusezoni Treće HNL Istok. Od sljedeće sezone Koprivnica će igrati u novooformljenoj Trećoj HNL koja će biti puno jeftinija i pristupačnija, tako da se ne moramo brinuti oko plasmana u tekućoj sezoni – zaključio je Tucaković.

Zeleni se trenutno nalaze na 14. mjestu prvenstvene tablice s 15 osvojenih bodova, a u prvom proljetnom kolu ugostit će osmoplasiranu Marsoniju. Utakmica je na rasporedu 2. ožujka.

zatvori