Petak, 19. travnja 2024.

JAVNI POZIV Otvorene su prijave za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije

Odbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije pozvao je građane, udruge, sportska društva, nevladine udruge i humanitarne organizacije da pošalju svoje prijedloge za dobitnike ovogodišnjih županijskih nagrada i priznanja.

Naime, i ove će godine biti proglašen počasni građanin te dodijeljene nagrade za životno djelo, za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec”, za doprinos ugledu i promociji županije, za iznimno postignuće te plakete i zahvalnice.

Podsjetimo, Županija nagrade dijeli istaknutim fizičkim osobama koje su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dale trajan doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitku pojedinih područja, odnosno izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi ovih područja.

Nagrade će biti dodijeljene i pravnim osobama koje su ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije, kao i doprinos međunarodnoj promidžbi i ugledu. Uz prijedlog je potrebno priložiti potrebnu odgovarajuću dokumentaciju – objavljeni rad, analize, prikaze, kritike, pisanje stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultat i drugu adekvatnu dokumentaciju.

Spomenimo da nagrada za životno djelo dolazi uz 20 tisuća kuna, nagrada “Mara Matočec” uz sedam, a nagrade za doprinos ugledu i promociji županije uz pet tisuća kuna. Pet tisuća kuna dobit će i dobitnici nagrade za iznimno postignuće, dok će dobitnici zahvalnica dobiti po dvije tisuće kuna.

Rok za slanje prijedloga ističe 11. veljače, a pojedinosti, kao i obrasce, možete pronaći na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Uručenje nagrada bit će kao i dosad na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Koprivničko-križevačke županije.

zatvori