Četvrtak, 25. travnja 2024.

IT RADIONICE ZA DJEVOJKE Izrada video igrice i escape room uskoro u Koprivnici

Koprivnički poduzetnik u suradnji s Osijek Software Cityjem i koprivničkim Pučkim otvorenim učilištem organizira zanimljive radionice namijenjene samo djevojkama. Cilj mu je zainteresirati ih za područje znanosti, inženjerstva, matematike i informatike pa je u Koprivnicu odlučio dovesti projekt pod nazivom STEM KITTEENS koji će djevojkama u jednom danu kroz zabavne i edukativne radionice pokazati kako IT nije samo šturo programiranje.

– Ekipa koja radi na radionicama su redom mladi zaposlenici raznih informatičkih tvrtki te profesori i profesorice informatike. Radionice su vrlo zanimljive i prilagođene su dobi djevojčica – pojasnila je Dravi.info stručna suradnica za EU projekte u Koprivničkom poduzetniku Mateja Horvat.

Mateja Horvat. Snimio: Marko Posavec

Namijenjene su djevojkama od 14 do 19 godina, no Mateja Horvat poručuje da se mogu prijaviti i one mlađe. Sudjelovanje na radionicama je potpuno besplatno, a iz Poduzetnika pozivaju djevojke da ponesu svoja prijenosna računala ako su u mogućnosti. U suprotnom, računala će im biti osigurana na radionicama.

– Program je podijeljen u dvije radionice i Escape room. Na jednoj će djevojke raditi s micro:bitom te naučiti koje su primjene tog malog čudesnog uređaja. Na drugoj će na zabavan način biti prikazan proces stvaranja jedne video igrice, što je u isto vrijeme zahtjevan i zabavan rad. Escape room bit će pravi izazov pun zagonetki gdje ćemo od djevojaka poticati logično razmišljanje i timski rad. Cilj nam je na zanimljiv način prenijeti činjenice o uspjesima žena u znanosti – zaključila je Horvat.

Radionice će biti održane 19. siječnja u Pučkom otvorenom učilištu na Trgu bana Josipa Jelačića. Prijaviti se možete na internetskoj stranici Koprivničkog poduzetnika gdje se nalaze i detaljne informacije.

zatvori