Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Športski kuglački klub Koprivnica obilježio 20 godina postojanja

Športski kuglački klub Koprivnica svečanom je sjednicom jučer obilježio 20. godišnjicu osnivanja i kontinuiranog djelovanja.

Svečanosti su, uz predstavnike kuglačkih klubova i Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije, prisustvovali i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te predsjednica gradske Zajednice športskih udruga Jasmina Stričević.

– Hvala vam na svemu što činite za populariziranje kuglanja kao sporta po kojem je Koprivnica poznata dugi niz godina diljem Hrvatske i Europe, gdje ste ostvarivali velike rezultate. Siguran sam, s obzirom na to da znam koliko svatko od vas ulaže svog angažmana, da klub i dalje ima jednu lijepu perspektivu i da ćemo se i dalje veseliti svim našim susretima i na utakmicama, i na turnirima, pa vjerujem i na prijemima nakon što ostvarite neke velike rezultate u koje uopće ne sumnjam. Hvala vam još jednom na velikom doprinosu za sport u našem gradu i za naš grad – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić u svom obraćanju te čestitao članovima kluba na ovoj lijepoj obljetnici.

Čestitku klubu na 20. jubileju uputila je i predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević te im zaželjela puno uspjeha i dobrih rezultata u svoje osobno ime i u ime Zajednice.

Nakon pozdravnih govora, predsjednica kluba Sandra Sinjeri osvrnula se na rad kluba kroz godine djelovanja i na planove za buduće razdoblje. Na sjednici su podijeljene i zahvalnice svima koji su pridonijeli uspješnom radu kluba: Gradu Koprivnici, Zajednici športskih udruga grada Koprivnice, Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije, Kuglačkom savezu Koprivničko-križevačke županije, GKP Komunalac i bivšim predsjednicima i trenerima kluba, kao i sponzorima.

O KLUBU

Športski kuglački klub Koprivnica registriran je pod današnjim nazivom 6. srpnja 1998. g. Prva predsjednica kluba bila je Ivanka Grbac, a nakon nje predsjednici su bili Ivica Kolar, Ivica Benotić, Radovan Knežević, Vladimir Grošanić i aktualna predsjednica Sandra Sinjeri.

Klub se od osnutka natjecao u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi regija centar i imao je samo žensku ekipu. 2003./2004. klub se seli u Drugu hrvatsku kuglačku ligu regiju istok, gdje se natjecao do sezone 2016./2017. kada je osnovana 2. HKL regija sjever za kuglačice.
Muški dio ekipe počeo se natjecati u 2. HKL Regiji sjever u sezoni 2012./2013. godine.

Treneri kluba bili su Stjepan Koren “Pajo”, Zlatko Čoc, Redžep Abdić, Marija Kralj, Mladen Vajdić, Zvonimir Prepelić i Zdravko Miklošić.

Rezultati ženske ekipe: U sezoni 2006./2007. i 2010./2011. bile su prve u 2. ligi, ali se ipak nisu uspjele plasirati u 1. ligu. Kroz sve te godine natjecanja postigle su dva 1. mjesta, tri 2. mjesta i tri 3. mjesta u 2. ligi.

Rezultati muške ekipe: Do sezone 2016./2017. natjecali su se u 2. ligi, sada su u 3. ligi regije sjever gdje su nakon prvog dijela sezone bili prvi, a trenutno su na 2. mjestu.

U klubu su nastupale i kuglačice koje se danas natječu u 1. ligi, to su: Melinda Petrić, Aleksandra Lukčin, Ljiljana Bolić (Kuglački klub Podravka Koprivnica) i Valentina Gal-Mesarić (Kuglački klub Admiral Zagreb) koja je počela kuglati u Športskom kuglačkom klubu Koprivnica, a bila je i pojedinačna prvakinja Hrvatske.

zatvori