Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Slavenaši nastavljaju s pripremama uoči prijateljske utakmice sa slovenskim prvoligašem

Nogometaši Slaven Belupa nastavljaju s pripremama za proljetni dio sezone domaćeg prvenstva. Danas na rasporedu imaju dva treninga, od kojih su jutarnji odradili u teretani te igrom jedan na jedan. U subotu ih čeka i prva prijateljska utakmica.

Slavenaši su u nepunih sedam dana odradili 12 treninga, a večeras ih čeka i trinaesti, objavljeno je na internetskim stranicama Slaven Belupa.

– Zadovoljan sam kako igrači rade, na svakom treningu pružaju svoj maksimum i to je ono što nas veseli – rekao je trener Ivica Sertić. – Unatoč hladnom vremenu i nepovoljnim vremenskim uvjetima odradili smo do sada sve što smo zacrtali. Treniramo uglavnom na pomoćnom terenu, a u svakom trenutku možemo koristiti glavni, hibridni teren što to nam je velika prednost. Pripreme su specifične s obzirom na to da traju svega 25 dana, stoga smo u prvih dva tjedna stavili naglasak na kondicijsku pripremu, pritom ne zanemarujući taktički dio.

Farmaceute sutra čeka i prva prijateljska utakmica. Protivnik će im biti slovenski prvoligaš Krško.

– Iako nam je to tek prva prijateljska utakmica, sigurno ju nećemo “samo odraditi”. Bitno je da igrači dobro istrče utakmicu, ali nećemo zanemariti taktiku. Želja je da se momčad što prije uigra kako bi svi zajedno spremni dočekali prvenstvo. Sukladno s tim, sutra ćemo pred njih staviti taktičke zadatke koje smo uvježbavali na treningu – zaključio je trener Sertić.

zatvori