Utorak, 23. travnja 2024.
Home Featured FOTO Rukometaši Koprivnica-NOE kreću u novu sezonu s izuzetno brojnim mladim ekipama

FOTO Rukometaši Koprivnica-NOE kreću u novu sezonu s izuzetno brojnim mladim ekipama

0
FOTO Rukometaši Koprivnica-NOE kreću u novu sezonu s izuzetno brojnim mladim ekipama
Izvor: RK Koprivnica – NOA (Facebook).
Rukometaši Koprivnica-NOE prije nekoliko su dana krenuli s pripremama za nadolazeću polusezonu, a čeka ih izuzetno teška borba za opstanak u drugoligaškom društvu. S pripremama su krenuli i ostali uzrasti u koje uprava kluba polaže velike nade za budućnost.

Seniorska ekipa trenutno se natječe u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, a nakon odrađene polusezone nalaze se na posljednjem mjestu ligaške tablice sa samo dva osvojena boda. Iako igrački kadar nije nimalo loš, seniori nikako da pronađu dobru formu.

– Nalazimo se u zaista nepovoljnoj situaciji i primarni cilj nam je probuditi naše igrače te izboriti ostanak u ligi. Za nadolazeću polusezonu trebali smo osigurati dva izuzetno kvalitetna pojačanja, ali nismo uspjeli realizirati te transfere. Također, postoji mogućnost da će klub napustiti dvojica prvotimaca, no to za sada nije službeno. Čeka nas izuzetno teška sezona i iskreno se nadam da igrači mogu izboriti ostanak – rekao je Dravi.info Alen Lazar, predsjednik Rukometnog kluba Koprivnica-NOA.

S druge strane, Koprivnica ima izuzetno kvalitetnu rukometnu školu koja okuplja sve moguće generacije koje postoje – kadete, mlađe kadete, dječake A, dječake B, miniće i super-miniće. Mlađi igrači ostvaruju sjajne rezultate i klub ne bi trebao strahovati za budućnost.

– Imamo izuzetno kvalitetnu rukometnu školu i na to smo jako ponosni. U ovom trenutku brojimo više od 100 polaznika od kojih već ima nekoliko pravih rukometnih bisera. Za budućnost kluba se ne moramo bojati i nadam se da će mladi igrači prepoznati da ovdje mogu igrački stasati – rekao je Lazar.

Rad s mladima tradicija je ovog kluba:

– Svake godine okupljamo nove generacije dječaka te im kroz našu Školu rukometa nastojimo pružiti što više rukometnog znanja, športskog odgoja i zdravih pogleda na sam sport i život općenito. U Školu rukometa prosječno je uključeno između 80 i 100 dječaka u dobi od 7 do 16 godina starosti.

Podsjetimo, klub također svake godine organizira Međunarodni memorijalni turnir “Braća Đelekovčan” za mlađe uzraste u spomen na istaknute rukometaše kluba, braću Ivicu i Daria koji su prerano i tragično preminuli.

zatvori