Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: OBILAZAK ŠKOLA ‘Braća Radić’ energetski obnovljena, novosti ima i u drugim školama

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek danas su održali radne sastanke s ravnateljima koprivničkih osnovnih škola: OŠ Braća Radić, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Đuro Ester i Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Na sastancima su ravnatelji škola ukratko predstavili program i aktivnosti za 2019. godinu, a nakon toga krenulo se u obilazak. Gradski dužnosnici obišli su radove energetske obnove na Osnovnoj školi Braća Radić.

– Sa zadovoljstvom mogu potvrditi da smo pri kraju s energetskom obnovom naše škole. Ostalo je još samo završiti dio vanjske fasade koji nismo mogli riješiti zbog temperature, ali danas ili sutra bit će i taj dio gotov. Što se tiče same unutrašnjosti zgrade radovi su više-manje gotovi. Bitno je spomenuti da je škola dobila potpuno novu ovojnicu, na tavanu je postavljena termička izolacija, potpuno je obnovljen sustav grijanja i imamo kompletno novu rasvjetu u cijeloj školi – rekao je ravnatelj Krešo Grgac.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je korektnu suradnju sa izvođačem radova na energetskoj obnovi OŠ Braća Radić:

– Moram istaknuti da smo ostali u okviru roka koji nam je zadan po samom projektu. Važno je za reći da ono što smo najavili prije dvije godine, da je pred nama jedan veliki period ulaganja u obrazovni sustav grada Koprivnice, to se sada i ostvaruje. Velika stvar je da je prva došla na red upravo OŠ Braća Radić, najveća osnovna škola u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i jedna od najvećih u Republici Hrvatskoj. Drago mi je da smo s njom pokrenuli ciklus i obnavljanja naših školskih objekata, ali s druge strane pokrenuli smo i ciklus koji će na kraju rezultirati izgradnjom nove osnovne škole na Podolicama i dvorane kod OŠ Đuro Ester – rekao je Jakšić.

Također, tijekom zimskih praznika nabavljeno je 636 garderobnih ormarića za učenike OŠ Braća Radić čija vrijednost je oko 150 tisuća kuna.

U Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski gradski dužnosnici obišli su EU kutak koji je jedan od velikih ishoda projekta Perpetuum mobile u okviru programa Erasmus+. Radi se o višenamjenskom multimedijskom prostoru namijenjenom učenicima, učiteljima i roditeljima za inovativni i drugačiji pristup nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Kutak će, između ostalog, biti i mjesto primjene Nacionalne strategije poticanja čitanja, što su prepoznali i nagradili brojni izdavači darivanjem neobvezatne literature s nastojanjem da mlade generacije ne zaborave užitak čitanja knjiga. Ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec također je predstavila i rad Škole keramičara za koju postoji sve veći interes učenika.

Ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović upoznala je dužnosnike s ulaganjima koja su obavljena za vrijeme zimskih praznika. Naime, obnovljen je parket u osam učionica razredne nastave, za šest učionica nabavljen je novi namještaj, za potrebe nastave nabavljeno je devet LCD televizora, a u školskoj kuhinji zamijenjene su podne keramičke pločice. Osim toga, sve učionice dobile su pristup internetskoj mreži te je time omogućen moderniji pristup nastavi, odnosno provođenje e-nastave.

Na radnom sastanku s ravnateljicom Arianom Šandl u UŠ Fortunat Pintarić također se razgovaralo o planovima za 2019. godinu i svim potrebama škole.

Osnovnoškolsku razinu obrazovanja UŠ Fortunat Pintarić polazi 297 učenika i to 153 polaznika u matičnoj školi, 52 u Plesnoj školi, 42 u PŠ Virje i 48 u PŠ Đurđevac. Također u sklopu škole organizirano je i srednjoškolsko obrazovanje koje polazi 40 učenika.

Gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec pohvalili su rad nastavnika i svih ostalih djelatnika te osnovaca svih gradskih škola koji svake godine ostvaraju jako dobre rezultate na natjecanjima i rado sudjeluju u školskim projektima.

zatvori