Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Maleni Erik prva je beba rođena u 2019. u koprivničkom rodilištu

Maleni Erik prva je beba rođena u 2019. godini u koprivničkom rodilištu. Sin Ivane i Tomislava Tkalčeca iz Virja na svijet je došao u 10 sati, a težio je oko tri kilograma.

Njega i ostale bebe u koprivničkom rodilištu danas je tradicionalno obišao koprivničko-križevački župan Darko Koren sa svojim zamjenicima, a pridružili su im se i ravnatelj bolnice Mato Devčić te domaćin – voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivica Stanišić.

Prva beba rođena u 2019. godini. Snimila Nela Carek.

– Statistika je ista kao i prethodnih godina, broj poroda je za jedan veći od prošle godine, perinatalni mortalitet je tu negdje, ne odskačemo ni u jednom segmentu od državnog prosjeka. Tu smo negdje – srednja struja, no nadamo se boljemu. Možda će ova jedna lasta činiti bolje proljeće – rekao je okupljenim novinarima voditelj rodilišta.

Ivica Stanišić. Snimila Nela Carek.

A tomu se nada i koprivničko-križevački župan:

– Mislim da ipak možemo izraziti sreću i zadovoljstvo činjenicom da je prekinuti negativni demografski trend koji je vladao proteklih nekoliko godina. Zadnje dvije smo na pozitivnoj nuli, a ove je rođeno i jedno dijete više. Činjenica je da je borba za demografiju jedan od najvećih izazova hrvatskog društva, a to je preduvjet za bilo kakav drugi razvoj – kaže župan.

Darko Koren. Snimila Nela Carek.

Župan Koren svjestan je da je i na njima, kao jedinici regionalne samouprave, velika zadaća. Kako bi zadržali mlade obitelji, rekao je, Županija mora osigurati preduvjete kako bi mališani i njihovi roditelji imali što bezbrižnije odrastanje i obrazovanje.

Snimila Nela Carek.

Na tom tragu je i proširenje Pedijatrije u Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici.

– Uređenje prostora, opreme i sve ono što čini kvalitetu nekog prostora doprinijet će tomu da će se majke i djeca osjećati bolje u našoj bolnici. Vjerujem da ćemo ove godine završiti dio projekta koji se odnosi na građevinska radove i da će to biti na zadovoljstvo svim majki i djece koji će boraviti ovdje – rekao je ravnatelj bolnice Mato Devčić.

Rodilje i novorođenčad jučer je tradicionalno posjetio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sa svojim zamjenicama.

FOTO: DOBRE VIJESTI IZ KOPRIVNIČKOG RODILIŠTA – U 2018. rođeno je jedno dijete više!

zatvori