Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Briljantna Podravka Vegeta pobijedila Craiovu i osigurala četvrtfinale Kupa EHF-a

Rukometašice Podravka Vegete danas su pred punim tribinama dvorane Gimnazije ‘Fran Galović’ pobijedile rumunjsku Craiovu u četvrtom kolu Kupa EHF-a, nakon što su istu ekipu svladale i prije tjedan dana u gostima. Konačan rezultat utakmice bio je uvjerljivih 23:18, čime je Podravka osigurala prolaz u četvrtfinale.

Prve su u vodstvo došle koprivničke rukometašice preko Dejane Milosavljević, a nakon sedam minuta igre Podravka vodi s 3:2 iako u napadu još uvijek malo šteka. Kod Craiove najraspoloženija je Jelena Trifunović, ali Podravkašice igraju zaista sjajno u obrambenom dijelu. U 12. minuti utakmice prvi pogodak postigla je i Natalia Čigirinova, Podravka vodi 6:4 i ima igračicu više. Vratarka Podravke Jovana Risović nanizala je dvije sjajne obrane i dobiva veliki pljesak s tribina.

Sredinom prvog poluvremena Podravka prvi puta ima tri pogotka prednosti (7:4), sedmerac je realizirala Čigirinova. Međutim, rukometašice Craiove ekspresno su došle na samo jedan gol zaostatka i Zlatko Saračević je deset minuta prije kraja prvog poluvremena pozvao svoj prvi time out.

Sjajno su naše rukometašice reagirale nakon time outa i pogotkom Ane Debelić otišle na dva razlike (8:6). Ponovno sjajna Ana Debelić zabija pogodak za 11:8 vodstvo Podravke pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Podravkašice igraju jako zrelo u obrani i imaju velikih pet pogodaka prednosti samo dvije minute prije kraja prvog poluvremena. Na predah se otišlo s rezultatom 13:9 za Podravku, sjajna partija naših rukometašica.

Sjajan ulazak Podravke u drugi dio susreta na krilima nesavladive Jovane Risović koja je nanizala četiri obrane, Podravka ima velikih šest pogodaka prednosti (16:10). Na polovici drugog poluvremena Podravka vodi 17:12, rukometašice Craiove nikako da povežu par dobrih napada, a Jovana Risović i dalje briljira na vratima. Konačno je proradila i topovska ruka Aljone Ihnjeve, zabila je dva sjajna pogotka i Podravka vodi 20:14 samo deset minuta prije kraja susreta, četvrfinale EHF Kupa sve je bliže. Ana Debelić zaradila je i treće isključenje pa do kraja susreta više neće moći u igru. Pet minuta prije kraja Podravka i dalje vodi, rezultat je 20:16. Saračević je pozvao još jedan time out kako bi smirio svoje igračice da mirno privedu utakmicu kraju.

Sjajna Podravka do kraja susreta nije dopustila Craiovi da dođe do izjednačenja i naše su rukometašice pobijedile s 23:18. Nakon četiri kola, Podravka je ostvarila maksimalne četiri pobjede i tako se plasirala u četvrtfinale EHF Kupa.

EHF KUP 2018./19. – 4. Kolo
RK Podravka Vegeta – SCM Craiova 23:18 (13:9)

zatvori