Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Dobrovoljni vatrogasci iz Torčeca proslavili značajnu obljetnicu

U subotu, 26. siječnja 2019. godine u prostorijama Društvenog doma u Torčecu održana je 137. redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Torčec.

Društvo broji 195 članova, a u protekloj godini učlanilo se dvadesetak novih – većinom vatrogasnog podmlatka.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Torčec Damir Mikulec otvorio je 137. redovnu godišnju skupštinu društva te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog predsjedništva Zlatko Zvjerac.

Odlukom Upravnog odbora društva dodijeljene su zahvalnice koje su primili:
Maja Solina za inicijativu i organizaciju skupine vatrogasni podmladak te za nesebičan trud i veliki doprinos u radu s vatrogasnim podmlatkom, a Karlo Matijašić, Marko Kuzmić i Vanja Lončar za nesebičan trud i veliki doprinos u radu s vatrogasnim podmlatkom.

Zapovjednik VZO Đelekovec-Drnje Marko Barić čestitao je članovima društva na uspješnom osposobljavanju te im podijelio Uvjerenja.
Uvjerenja o završenom osposobljavanju za zvanje ispitani vatrogasac primilo je petnaest, a Uvjerenja o stečenom zvanju vatrogasni časnik I. klase primilo je četvero članova društva.

Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa” primili su dva člana društva, a ista im je uručio predsjednik Damir Mikulec.

Od gostiju nazočnima su se prigodnim riječima obratili: načelnik Općine Drnje Petar Dombaj koji je istaknuo veoma dobru suradnju Općine s čelništvom društva, pohvalivši veoma kvalitetan i stručan rad članova društva, a rezultat kvalitetnog rada je i odluka o nabavi kombi vozila za potrebe društva koja je u tijeku. Također, načelnik je izjavio da će se u narednom periodu od dvije godine krenuti u realizaciju nabave vatrogasne auto cisterne za potrebe društva.

U ime Koprivničko-križevačke županije i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije sve nazočne je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo veoma dobru i korektnu suradnju društva i županije, zaželjevši svim članovima društva mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić, pozdravio je sve nazočne u ime članova DVD-a Smokvica, zahvalivši se čelništvu društva na pozivu sa željom da suradnja traje dugi niz godina.

Sve nazočne pozdravio je i predsjednik VZO Đelekovec – Drnje Marijan Posavec.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori