Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Atač izlaže na Sjeveru, prorektor Tomiša: Studenti i srednjoškolci vidjet će radove slikara koji je definirao povijest grada

Izložba Zlatka Kauzlarića Atača, akademskog slikara i scenografa te počasnog građanina Koprivnice, otvorena je danas u Sveučilišnom centru Koprivnica Sveučilišta Sjever.

Studentima sa Sjevera Atač se predstavio presjekom radova kako bi im se, kaže, najbolje približio. Izloženi su portreti, aktovi te scenografije.

– Ova generacija studenata možda ne zna za mene, što je normalna stvar, pa je uvijek interesantno predstaviti se novim naraštajima. Veseli me što ću imati priliku s njima i razgovarati – ne samo o svom radu, već o načinu kako se pristupa tom poslu te otvaranju poglavlja u raznim medijima. Najvažnije u radu sa studentima je da pronađete ono što oni jesu ili što će tek biti – rekao je Atač okupljenim novinarima.

Na Sveučilištu Sjever već nekoliko godina žele ugostiti ovog eminentnog slikara. Posebno ih veseli, rekao je prorektor Mario Tomiša, što se izložba Zlatka Kauzlarića Atača sada poklopila s Danima otvorenih vrata Sveučilišta.

– Sutra nam u goste dolazi mnogo srednjoškolaca i njihovih roditelja pa je to prilika da i oni, osim naših studenata, vide izložbu koprivničkog slikara koji je definirao povijest ovog grada – istaknuo je Tomiša.

Među mnogobrojnim studentima na otvorenju Atačeve izložbe bila je i studentica druge godine diplomskog studija medijskog dizajna Leona Vertuš.

– Izložba je interdisciplinarnog karaktera što je nama studentima dobro za sagledavanje radova iz druge perspektive, nečega što nije specifično za medijski dizajn. Smatram da je to dobro za razvoj kritičkog razmišljanja kod studenata, ali i za primjenjivanje tih znanja kod stvaranja studentskih radova – rekla nam je Leona.

Izložba se može razgledati u Sveučilišnom centru Koprivnica do 1. veljače.

zatvori