Četvrtak, 25. travnja 2024.

Energetska obnova ‘Braće Radić’ malo se oduljila, ali dvorana će uskoro biti spremna

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Braća Radić kasne zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Rekla je to Dravi.info pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić pojašnjavajući da je veći dio posla napravljen te da je ostala tek završna faza radova na sportskoj dvorani:

– Radovi su tekli prema planu, međutim izvođač radova nas je u prvoj polovici prosinca obavijestio o mogućem produžetku rokova jer niske temperature nisu dozvoljavale izvođenje zadnjeg sloja fasade na dijelu pročelja sportske dvorane.

Dosad su završeni svi strojarski i elektrotehnički radovi, postavljen je novi limeni pokrov, promijenjeni su svi prozori – njih 345, postavljena je toplinska izolacija te toplinska fasada, osim na dijelu pročelja sportske dvorane. Iz Gradske uprave nadaju se da će kompletna energetska obnova biti gotova do kraja ožujka.

Konkretnije, ugovor s izvođačem radova sklopljen je 12. srpnja prošle godine, a rok za završetak radova bio je određen kao 31. prosinca. No, sredinom prošlog mjeseca izvođač radova obavijestio je Grad Koprivnicu o mogućem produženju rokova zbog vremenskih uvjeta, točnije zbog toga što nije bilo moguće izvesti završni sloj silikatne žbuke na dijelu pročelja dvorane. Nadzorni inženjer i proizvođač silikatne žbuke potvrdili su da je razlog opravdan radi kvalitetnije izvedbe radova. Kako je riječ o objektivnoj okolnosti, izvođač neće plaćati penale.

Podsjetimo, energetska obnova najveće koprivničke osnovne škole financirana je većinom europskim novcem. Cijeli zahvat košta oko osam milijuna, a iz gradskog proračuna uloženo je nešto više od dva milijuna kuna.

Inače, sportska dvorana Osnovne škole Braća Radić od jeseni nije u funkciji. Poplavila ju je kiša tijekom rekonstrukcije pa dio polugodišta učenici nisu mogli tamo odrađivati nastavu iz tjelesnog odgoja. Bez mjesta za treninge ostali su i brojni koprivnički sportaši i rekreativci. No, pročelnica Mlinarić kaže da je šteta sanirana i da će od sljedećeg tjedna ponovno biti u funkciji.

zatvori