Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta u drugom poluvremenu slomila Craiovu i upisala treću uzastopnu pobjedu

Rukometašice Podravka Vegete danas su odigrale treći susret grupne faze EHF Kupa u gostima kod rumunjske Craiove, aktualnih osvajačica EHF Kupa.

Koprivničke rukometašice izrazito su loše otvorile susret. U uvodnih pet minuta, Čigirinova je promašila dva sedmerca, a napad nikako nije funkcionirao na željeni način te su Rumunjke povele s 3:1.

Vratarka Podravka Vegete, Jovana Risović, nanizala je tri obrane, ali Podravka se i dalje muči u napadu. Rumunjke su očito dobro analizirale Podravkinu igru i za sada uspijevaju neutralizirati Čigirinovu i Ihnjevu. Nakon 12 minuta igre Podravka je zabila samo dva pogotka i rezultat je 4:2 za Craiovu.

Deset minuta prije kraja prvog poluvremena Craiova vodi 8:5, Rumunjke sjajno igraju obranu 6-0 i igračice Podravke nikako da konkretnije zapucaju prema protivničkim vratima. Podravka se polako vraća u utakmicu, Korina Karlovčan, Ana Debelić i Dragica Džono zabijaju za izjednačenje (8:8). Ponovno sjajna Risović brani nekoliko ključnih udaraca i dvije minute prije prvog poluvremena rezultat je 10:10. U posljednjem napadu prvog poluvremena Podravka je sjajno odigrala ‘cepelin’, ali Holešova nije uspjela savladati domaću vratarku. Na predah se otišlo s 10:10.

Sjajno otvaranje drugog poluvremena, Čigirinova je postigla pogodak i Podravkašice prvi puta na utakmici dolaze u vodstvo (11:10). Sjajnu utakmicu igra Ana Debelić koja zabija svoj peti pogodak i nakon deset minuta nastavka Podravka Vegeta vodi 15:13. Ponovno je Craiova ulovila zaostatak, ali ubrzo nakon izjednačenje zaradile su čak dva isključenja i Podravka ponovno odlazi na +3 (18:15).

Deset minuta prije kraja susreta Podravka ima četiri pogotka prednosti, a valja napomenuti kako Jovana Risović sjajno brani i ne dopušta igračicama Craiove da se približe izjednačenju. Novi problemi za Craiovu, crveni karton zaradila je Andreja Šerić, inače bivša igračica Podravke. Raspala je Craiova i Podravka odlazi na velikih pet pogodaka prednosti samo šest minuta prije kraja susreta. Uspjele su Rumunjke do kraja susreta smanjiti zaostatak, ali Podravka je slavila s konačnih 26:23.

Izvrsno drugo poluvrijeme Podravkašica i potpuno zaslužena pobjeda. Nakon tri utakmice rukometašice Podravka Vegete su stopostotne i još ih samo malen korak dijeli od prolaska u nokat fazu EHF Kupa.

EHF KUP 2018./19. – Grupa D

Petak, 18. siječnja
SCM Craiova – RK Podravka Vegeta 23:26 (10:10)

zatvori