Srijeda, 24. travnja 2024.

Dražen Magdić o sigurnosti djece na internetu: Nema softwarea za zaštitu, osim razgovora. Njihova je naivnost stravična!

Javna tribina pod nazivom ‘Sigurnost djece na internetu’ održana je jučer u Gradskoj vijećnici, a o opasnostima koje se tamo kriju govorio je iz svog bogatog iskustva na tom području Dražen Magdić iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Predavanju je prisustvovalo 30-ak roditelja koji su pažljivo slušali živa sjećanja predavača.

– Nikada nemojte pomisliti da se takve stvari ne mogu dogoditi vama, nikada. Nema softwarea za zaštitu, osim razgovora s djetetom, njihova je naivnost stravična, a vi toga niste svjesni – rekao je Magdić prisjetivši se situacija iz svog radnog okružja i dodao kako na internetu, za one koji doma čuče u mračnim sobičcima i vrebaju našu djecu, vrijede drugačija pravila ponašanja od onih kojima doma učimo svoje potomke.

Prvi korak prema rješavanju problema sigurnosti djece na internetu je razgovor, a Magdić je upozorio da se problem ne krije negdje daleko, već su mnoga djeca u našoj okolini izložena raznim oblicima nasilja, a roditelji, jednako kao i društvo u cjelini, ne smiju zatvarati oči pred time.

– Ključna stvar je povjerenje i razgovor s djecom. Da biste mogli zaštititi svoju djecu, ona moraju imati povjerenja u vas i razgovarati s vama. Danas djeca 30% svih problema na internetu rješavaju vršnjački – istaknuo je ovaj prekaljeni borac za sigurnost djece na internetu.

Ipak, u posljednje vrijeme vlada veća osviještenost o ovom problemu današnjice, a temeljni cilj ovakvih predavanja je prevencija u našem neposrednom okruženju.

– Ako ja, baveći se poslom kojim se bavim, spasim jedno dijete, spasio sam cijeli svijet – zaključio je svoje nadasve zanimljivo i poučno predavanje Magdić te je, još jednom, pozvao sve prisutne na građenje povjerenja kroz razgovor s djecom.

Tribinu je organizirala Ženska inicijativa HNS-a Koprivničko-križevačke županije.

– Sudeći prema interesu okupljenih, suradnju s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom ćemo nastaviti kroz obradu drugih sličnih tema – istaknuli su iz županijskog HNS-a.

zatvori