Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravka Vegeta putuje u Rumunjsku k braniteljicama naslova EHF kupa, Saračević: Čeka nas pakao

Nakon dvije pobjede u prvim dvjema utakmicama Kupa EHF-a, rukometašice Podravka Vegete u petak će nastojati upisati i treću. Protivnik i domaćin bit će im rumunjska Craiova, jaka ekipa koja je lani i osvojila Kup.

Nedavna pobjeda u Danskoj protiv Nykøbinga bila je sjajna, ali sportska direktorica RK Podravke Miranda Tatari Šimunović upozorava na to da se nitko u klubu nakon toga ne smije opustiti:

– Ova utakmica došla nam je kao “Bronhi” – lakše se diše. No, samo trenutno se lakše diše. Pokazalo se u Ligi prvakinja da nekoliko sjajnih bljeskova ne nosi rezultat. Ono što mi želimo u ovoj sezoni, a i u budućnosti, je konstanta dobrih igara jer ona nosi rezultat. Ovi privremeni bljeskovi su ništa drugo nego privremena ljepota. Prizemljimo se, pred nama je jako teška utakmica.

Podravka Vegeta na kontu ima četiri boda, a glavni je cilj, prema riječima trenera Zlatka Saračevića, proći u drugi krug. Naše su rukometašice već igrale protiv Craiove u Koprivnici u sklopu kvalifikacija za Ligu prvakinja, i to u finalnoj utakmici kvalifikacija u kojoj je Podravka pobijedila s 22:21.

– Što nas očekuje u Craiovi? Žestoka utakmica, pakao nas očekuje, sigurno. Puna dvorana i sva ona koreografija koja ide uz to, pritisak na suce… Nadam se da će to biti u granicama normale jer protiv Nykøbinga baš i nije bilo, to je bilo žestoko – rekao je Saračević.

Saračević je tražio tri treninga u Rumunjskoj, ali nije ih dobio pa će i to biti otegotna okolnost. Utakmica u Danskoj, pak, ostavila je traga na ekipi pa je Jovana Risović upitna zbog ozljede, a nisu sigurne ni Ana Debelić i Aljona Ihnjeva koje treniraju po posebnom programu.

Ana Debelić složila se s trenerom da će biti teško, ali nikako nemoguće:

– Čeka nas dug put, ali to ne smije umanjiti našu želju da damo sve od sebe i u Craiovi. Nykøbing je bio malo brža i poletnija ekipa, a Craiova je malo sporija pa se nadamo da će nam biti malo lakše spriječiti ih i zatvoriti. Dokazale smo da možemo protiv Dankinja pa zašto ne bismo mogle i protiv Rumunjki.

Utakmica protiv Craiove na rasporedu je u petak, 18. siječnja s početkom u 18 sati i 30 minuta. Prenosit će se uživo na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

zatvori