Utorak, 26. ožujka 2024.

Busko od ponedjeljka na ulicama grada, zbog kvara punionica druga linija kasni

Prema službenoj informaciji objavljenoj na internetskoj stranici Grada Koprivnice, danas završava blagdanska stanka javnog gradskog prijevoza.

Naime, BusKo, električni autobus kojim se u Koprivnici obavlja besplatni prijevoz, nije prometovao od Badnjaka, 24. prosinca. Građanima će ponovno biti na raspolaganju u ponedjeljak, 7. siječnja. Dravi.info više je rekao član Uprave Komunalca Goran Međurečan:

– Znači, Busko kreće ponovno u promet u ponedjeljak, 7. siječnja. Nažalost, kreće i dalje samo s jednom linijom zbog problema s punionicama – od sedam punionica ispravna je samo punionica kod Podravke pa nemamo kapaciteta za puniti dva autobusa dnevno. Inače, punionice nisu u našoj već u nadležnosti kolega iz HEP-a. U suradnji s njima trenutno se taj problem rješava. Potpisan je ugovor s tvrtkom koja punionice održava. Kad će punionice biti spremne, krenut će i druga linija javnog gradskog prijevoza u Koprivnici.

Goran Međurečan. Snimio Marko Posavec.

Kako nam je rekao, Međurečan je danas iz HEP-a dobio informaciju da će punionice biti stavljene u funkciju tijekom idućeg tjedna.

– Nakon što ćemo biti sigurni da je problem riješen, najviše sedam do deset dana nakon toga bi krenula druga linija.

Evo i što je Međurečan odgovorio na naš upit je li određeno kuda će druga linija točno prometovati:

– Nismo do kraja. Imamo prijedlog kreiran u suradnji s gradskom upravom. Mogu načelno reći da je prijedlog da druga linija obuhvati Vinicu, Starigrad, Draganovec, Supernovu i bolnicu. To bi otprilike bio krug druge linije. Točna stajališta i vozni red objavit ćemo na vrijeme.

Međurečan nam je potvrdio i da će vožnja BusKom do daljnjega biti besplatna.

zatvori