Petak, 19. travnja 2024.

Županijsko državno odvjetništvo naložilo istragu protiv Mladena Jozinovića

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo krivotvorenja isprave, stoji u priopćenju iz ŽDO-a.

Riječ je o bivšem direktoru Piškornice Mladenu Jozinoviću kojeg je Policijska uprava koprivničko-križevačka kazneno prijavila 16. studenog zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela.

Kako su priopćili iz Županijskog državnog odvjetništva, “postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016. godinu, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, a ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana.”

Postoji osnovana sumnja, nastavljaju iz Odvjetništva, da je okrivljenik na taj način pribavio nepripadnu korist veću od milijun i 470 tisuća kuna. Također, osnovano se sumnja i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu zagrebačkog fakulteta u kojima je neistinito navedeno da je završio studij te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao s njim radni odnos, stoji u priopćenju iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

zatvori