Četvrtak, 18. travnja 2024.

Župan Koren odgovorio Lackoviću: Nameće si ulogu gubernatora ovog prostora, a i često mijenja mišljenje

Lackovićeve izjave samo su preslika njegovih diskusija sa sjednice županijske skupštine i nema potrebe da ih se reciklira.

Komentar je to župana Darka Korena koji je zaključio da Lacković djeluje s pozicije oporbe kojoj je zadatak poticati poziciju da još bolje radi i da bude efikasna:

– U tom smislu Lackovićeve istupe doživljavam kao nešto pozitivno. Rekao bih čak da iz izlaganja gospodina Lackovića ima pozitivnih i iskoristivih elemenata no generalno gledajući, to je zapravo jedna primitivna politika. Posljedica je Lackovićevog nezadovoljstva i frustracije koji datiraju još od lokalnih izbora koje je on još u prvom krugu izgubio od mene. Od tada tinja njegova politička netrpeljivost za koju zaista nema potrebe. Došao je i pokušaj da se sudjeluje u županijskoj većini. Mi smo to prihvatili. Čak smo Nezavisnoj listi Željka Lackovića dali i određene pozicije u Upravnim vijećima naših ustanova. Potom je došao i prijedlog o pripajanju Ureda za graditeljstvo Gradu Đurđevcu što županijska skupština nije prihvatila. I sve to skupa rezultiralo je ponašanjem za kojeg ja smatram da mu nema mjesta. Argumentirano mogu tvrditi da je većina Lackovićevih navoda netočna.

Tako je za primjer župan Koren istakao da je ove godine stručna i savjetodavna pomoć pružena prijaviteljima iz javnog i privatnog sektora, za 15 jedinica lokalne samouprave i 16 ostalih korisnika, u pripremi i provedbi 62 EU projekta u vrijednosti 507 mil kn

– To je bila glavna teza kojom je gospodin Lacković pokušao obezvrijediti sve ono što mi radimo namećući sebi ulogu gubernatora ovog prostora. I ona njegova izjava da on ne može istovremeno biti i gradonačelnik i župan i saborski zastupnik zapravo dovoljno govori o njemu. Nemam ga potrebe previše komentirati jer bi on to zapravo i htio biti. Ne znam može li istovremeno biti i gradonačelnik i saborski zastupnik, no znam da ne može biti župan. Barem ne sada kad sam to ja i tako dugo dok ja to odlučim biti.

Koren je upozorio da je nezavisni Lacković primjer nevjerodostojnosti i nekonzistentnosti u politici, a ovu je svoju izjavu potkrijepio slijedećim riječima

– Gospodin Lacković vrlo često mijenja svoja mišljenja, tako da možda ne treba uopće reagirati na sve ovo što je rekao jer će možda za mjesec, dva, tri on svoje mišljenje promijeniti i tvrditi nešto sasvim suprotno. Tako je bilo i s projektom Piškornica koji mu je bio najbolji, sad mu ne valja ništa. Isto tako je i za neke druge energetske projekte. Tako je i s nastavkom gradnje brze ceste – sad potencijalnu odgovornost prebacuje na mene i moje suradnike. Generalno, ako preslušate njegove rasprave s prošle sjednice županijske skupštine, kad smo donosili proračun, pa danas, vidi se da čovjek ima jedan širok spektar lutanja u političkom životu. Čovjek baš vrluda u svojim izjavama.

Lacković je jučer, kako je sam rekao, prvi puta u javnost iznio da je vrh hrvatske vlasti predložio županu Korenu da u županijsku vlast implementira i nezavisne okupljene oko Lackovića. I dok je zamjenik župana, HDZ-ov Darko Sobota bio sklon tome, to je opstruirao sam Koren, ustvrdio je Lacković a evo i kako je to prokomentirao prozvani Koren:

– Ja za ovo što je gospodin Lacković izjavio nisam do sada znao. Nisam dobio nikakve “migove” niti sam sa svojim koalicijskim partnerom HDZ-om, odnosno zamjenikom Sobotom na taj način o tome razgovarao. Niti on to ne može napraviti bez mene, kao ni ja bez njega. Jedino mogu reći da je gospodin Lacković predlagao da ON bude predsjednik županijske skupštine i da raskinemo koaliciju s HSU-om i HNS-om. Ja na to naravno nisam pristao jer si nikad ne bih dozvolio da ovisim o njemu. Vjerojatno je i to jedan od razloga njegova nezadovoljstva. Mislim da on zaista precjenjuje svoju ulogu i da si nameće zasluge i ovlasti koja zapravo nemaju nikakvu podlogu.

Nezavisni Lacković poručio: Sudbinu brze ceste predajem u ruke Korenu i Soboti

zatvori