Srijeda, 24. travnja 2024.

ŽNL TRENERI Perić ima zanimljive treninge, Brgles nije ugodan kad se naljuti, a Celiščak je motivator kao i legendarni Ćiro

Klubovi iz Prve županijske nogometne lige nedugo su završili jesenski dio natjecanja, a po konačnom poretku može se nagovijestiti da je ispred nas izuzetno zanimljiv nastavak sezone.

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije broji četiri županijske nogometne lige, ali ‘veliki’ igrači i njihovi treneri nastupaju u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Sportska publika koja prati zbivanja na travnjacima Prve županijske nogometne lige već je dobro upoznata s gotovo svim igračima i o njima se puno priča.

Međutim, treneri su ti koji imaju glavnu riječ u svlačionici, ali o njima se ne priča puno. Nakon Zlatka Andrašića, Valentina Knapića i Maria Žuljića, odlučili smo istražiti kakvi su i drugi treneri klubova iz Prve županijske nogometne lige, što na sportskom, a što na privatnom planu.

Trener Osvita iz Đelekovca Damir Perić već je treću sezonu na klupi Đelekovčana. Poznat je kao trener koji utakmice vodi mirne glave, a ovu polusezonu sa svojom je momčadi završio na petom mjestu.

– Treninzi kod trenera Perića su odlični, dinamični, puno se radi s loptom i nema puno suhoparnog trčanja bez lopte. Svaki trening je različit, trener konstantno uvodi novitete, pa je radi toga i zanimljivo trenirati pod njegovom kontrolom. I ono najbitnije, svaki put na kraju treninga se igra nogomet što nama igračima puno znači da se opustimo. Prema igračima ima sjajan pristup, strog je i pravedan kada treba, a prijateljski nastrojen kada to situacija dozvoljava. Poslije svake utakmica trener uvijek ostane s nama, svi zajedno sjednemo za stol i popijemo piće. Međutim, glavna zabava kreće nakon što on ode haha – rekao je izvor poznat redakciji.

Dario Brgles, trener Drave iz Novigrada Podravskog, poznato je ime u nogometnim krugovima. Kao igrač Slaven Belupa u sezoni 2002./03. prešao je u redove splitskog Hajduka. Nakon kratke epizode u Hajduku, Brgles se okušao u redovima Osijeka, Istre i Šibenika, a igrao je i za Arsenal iz Kijeva. Nakon povratka u Hrvatsku, nastupao je za Koprivnicu, Vinogradar, Hrvatski Dragovoljac, Križevce, đurđevački Graničar, Kalinovac i Ferdinandovac. Upravo je u Ferdinandovcu započeo svoju trenersku karijeru, a klub je uveo u Prvu županijsku nogometnu ligu. Na klupu Drave stigao je u ljeto prošle godine, a radi se o pedantnom, ali i ekscentričnom treneru.

– Treninzi su fizički zahtjevni, ali sve se bazira na radu s loptom, pošto trener Brgles ne voli puno suhog trčanja. Prema načinu vođenja treninga vidi se da je u svojoj nogometnoj, ali i trenerskoj karijeri veliki profesionalac. On je tip trenera koji će prvi pokrenuti zezanciju, ali kada se trenira, onda se trenira sto na sat i nije nimalo ugodno dok se naljuti. Nakon utakmice i treninga uvijek se voli podružiti s nama, prijateljski je nastrojen i on prvi organizira različita druženja – opisao je trenera Brglesa izvor poznat redakciji.

Nogometni klub Sloga iz Koprivničkog Ivanca ovu je sezonu započeo jako loše, nanizali su se porazi i Uprava kluba odlučila je na klupu postaviti legendarnog koprivničkog trenera Ranka Celiščaka. Popularni Cvele u svojoj je karijeri vodio nekoliko klubova iz županijskog nogometa, a okušao se i na klupi NK Koprivnice. Cvele je poznat kao sjajan motivator i trener koji će za svoju ekipu dati i 101 posto. Njegov glavni zadatak je da ove sezone Ivančane spasi od ispadanja u niži rang.

– Cvele radi treninge koji su uvijek kvalitetni i zanimljivi, dosta su živi i dinamični, puno se radi na kretanju igrača i svaka vježba se većinom radi s loptom. Pristup prema igračima mu je odličan, veliki je profesionalac, zna što želi od svakog igrača i mi dečki smo ga super prihvatili. Ima posebno znanje u motiviranju igrača i uvijek je fer i korektan prema svakom igraču, posebice prema mlađim dečkima. Nakon treninga i utakmica, uvijek kad je bio u mogućnosti ostao je i podružio se s nama u prostorijama kluba – rekao je izvor poznat redakciji.

zatvori