Petak, 26. travnja 2024.

ZA 1000 RADOSTI Radio Drava i HURiN uključili su se u Caritasovu humanitarnu akciju

Hrvatska udruga radijskih nakladnika – HURiN, čija je članica i Radio Drava, uključila se u tradicionalnu akciju Hrvatskog Caritasa ‘Za 1000 radosti’ koja se ove godine vodi pod nazivom ‘Pomažemo zajedno’ besplatnim emitiranjem promotivnog spota akcije tijekom adventskog razdoblja.

Akcijom “Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno” prikupljaju se novčana sredstva za pomoć obiteljima koje se danas u Hrvatskoj bore s nezaposlenosti, oskudicom, dugovima, bolestima, gubitkom članova, siromaštvom i socijalnom isključenosti.

U sklopu 17. nacionalne humanitarne akcije “Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno” Hrvatski Caritas je u subotu 15. prosinca od 8 do 13 sati suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom organizirao na Trgu bana Jelačića promotivno-humanitarni događaj u sklopu kojega su Zagrepčanke i Zagrepčani mogli kupiti božićna drvaca s korijenom, i različite promotivne materijale Hrvatskog Caritasa: narukvice, privjeske, kartice, šalice i vrpce, kako bi se prilikom prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske. Nabavljajući božićna drvca, dar Hrvatskih šuma i Vrtnog centra Šestine, građani su se pobrinuli za vlastite obitelj, ali istodobno i pomogli obiteljima u potrebi, korisnicima Caritasovih programa pomoći. Gotovo 250 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke dobilo je svoje nove vlasnike, a neki su kupci za drvca davali i više od izvješenih cijena ili kupili drvce za donaciju i time izravno pomogli siromašnim obiteljima.

Tijekom proteklih desetak dana u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj – uz preporuku i potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja distribuirano je nekoliko stotina promotivnih proizvoda akcije, ove godine narukvica, na kojima se uz naziv akcije “Za 1000 radosti” i ovogodišnji slogan “Pomažemo zajedno” nalazi natpis “25 godina” i logo Hrvatskog Caritasa koji obilježava četvrt stoljeća djelovanja pod tim nazivom.

Građani i tvrtke u akciju “Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno” mogu se uključiti:

  • uplatom na račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-18
  • on-line uplatom putem www.caritas.hr.
  • donacijom proizvoda ili usluga
  • pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen)
zatvori