VIDEO Božićna poruka biskupa Josipa Mrzljaka: Ne dajte da vas obveze i brige ometu u čekanju našeg spasitelja

186
Biskup Josip Mrzljak. Snimio Marko Posavec.
Slavimo Božić, najradosniji kršćanski blagdan. Tim povodom svoju pastirsku i blagdansku poruku uputio nam je, usporedivši vrijeme prije 2018. godine i danas, naš varaždinski biskup, monsinjor Josip Mrzljak.

“Mnogi u Betlehemu nisu u malom djetetu koje je rodila Marija prepoznali Boga. Odbacili su Mariju i Josipa pravdajući se zaposlenošću i dnevnim brigama koje su ih okupirale. No, u tome djetetu Boga prepoznaju priprosti pastiri i onda čuju pjesmu anđela koji navješćuju slava Bogu na visini, a na Zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim. Nismo li i mi danas u sličnoj opasnosti poput stanovnika Betlehema, obuzeti svojim brigama i poslovima, svojim kupovanjem i trgovanjem, svojim zabavama i igrama, ne vidjeti Božju ponudu ljubavi prema svakom čovjeku. Bog je ušao u našu ljudsku povijest, ali nije izišao. On ostaje među nama. Došao je u prošlosti, ali i danas dolazi”, rekao je biskup Mrzljak na početku svoje božićne poruke.

Biskup Josip Mrzljak nas pita možemo li mi danas prepoznati Boga koji nam i danas dolazi.

“Dolazi u nerođenom djetetu kojemu neki ne dopuštaju doći na svijet; dolazi u djetetu koje umire u gladi; dolazi u prognaniku, izbjeglici; dolazi u obespravljenom i siromašnom; dolazi u beskućniku… Dolazi u onima nad kojima se vrši nasilje u bilo kojem obliku. Dolazi u žrtvi bezobzirnih ubojica i terorističkih napada čiji smo svjedoci u ovom našem vremenu. Dolazi u svima onima koji umiru.”

Isus je i sam iskusio smrt kako bi nas vodio, ne samo u vječni život već i u ovozemaljskom životu, a na nama je da mu se odazovemo, poručio je biskup Mrzljak te završio zbornom molitvom koju molimo u božićnoj misi:

“Svemogući Bože, ti nas obasjavaš novim svjetlom svoje utjelovljene riječi. To nam svjetlo po vjeri sja u srcu. Molimo te da odsjeva i u našem življenju. Želim svima obilje božjega svjetla koje nam svijetli o svetkovini Božića.”

Cijelu čestitku biskupa Josipa Mrzljaka poslušajte i pogledajte u nastavku.