Četvrtak, 18. travnja 2024.

Uhvaćen za volanom s više od tri promila, drugi jurio magistralom gotovo 150 na sat

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom proteklog je vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila tri prometne nesreće, među kojima i jednu u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. U jednoj je sudjelovao vozač pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je 89 prometnih prekršaja od kojih se 17 odnosilo na alkohol, 23 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu te 21 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a bila su tu i dva nepropisna korištenja mobitela i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava za to.

Tri su prometna prekršaja počinili mladi vozači, a među prekršiteljima su bila i tri recidivista, sva tri zbog alkohola. Dva su vozača smještena u posebnu prostoriju do otriježnjenja, dva su uhićena i protiv jednog – inače recidivista – proveden je žurni prekršajni postupak.

Rekorder vikenda što se tiče alkohola uhvaćen je u nedjelju iza podneva u Ulici Greberanec u Križevcima. Bio je to 39-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od čak 3,32 promila.

Najbrži je, pak, bio vozač koji je u subotu poslijepodne na Podravskoj magistrali u Vlaislavu upravljao osobnih automobilom brzinom od čak 144 kilometra na sat, usprkos ograničenju na 60.

zatvori