Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo poražen na Maksimiru, Dinamo ide u polufinale Kupa

Nogometaši Slaven Belupa ispali su iz Hrvatskog nogometnog kupa. Koprivnička momčad izgubila je u četvrtini finala od Dinama u Zagrebu s minimalnih 1:0.

Trener Ivica Sertić napravio je nekoliko promjena u sastavu u odnosu na utakmicu protiv Lokomotive prošlog tjedna. Od prve minute na teren su istrčali Zirdum, Goda i Bongongui. Prenosimo izvještaj sa službenih internetskih stranica Slaven Belupa.

Prvu priliku imao je domaćin u 8. minuti kada je glavom neprecizan bio Ademi. Uzvratio je Slaven u 16., ali Gordana puca s 20-ak metara i šalje loptu pokraj gola. Nekoliko minuta kasnije vrhunskom reakcijom svoj gol je spasio vratar Filipović. Dinamo je poveo u 22. minuti kada je na jednu odbijenu loptu natrčao Oršić i zabio za 1:0. Odlično je u 29. pucao Gordana, no pokraj vratnice. Nakon prvih 45 minuta Dinamo je imao minimalnu prednost.

Farmaceuti su drugo poluvrijeme otvorili velikom prilikom. Gordana je izvrsno pronašao Limu kojeg su milimetri dijelili od izjednačenja nakon što je pucao iskosa s desne strane. Vrlo je dobro Slaven igrao u drugom poluvremenu. Još jednom je pokušao Lima, ovog puta glavom, ali rezultat je ostao isti. Slaven je tada sve karte bacio u napad, Mendy je imao izvrsnu priliku, ali je mreža Dinama ostala netaknuta do kraja utakmice.

5.12.2018. 1/4 finala Hrvatskog nogometnog kupa, Maksimir, Zagreb
GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 1:0 (1:0)

GNK DINAMO: Livaković – Stojanović, Dilaver, Theophile, Musa – Šunjić, Ademi (od 78. Moro), Olmo – Hajrović (od 67. Kadzior), Gavranović (od 73. Petković), Oršić. Trener: Nenad Bjelica.
NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Karamarko, Musa, Zirdum, Goda – Vidović, Puclin – Bongongui (od 53. Mendy), Gordana, Doležal (od 79. Jajalo), Lima (od 86. Jelić). Trener: Ivica Sertić.
Suci: Tihomir Pejin (D. Miholjac), Goran Pataki (Đakovo), Goran Peraica (Šibenik)
Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik)
Delegat: Ante Vučemilović (Osijek)
Kontrolor: Šime Bugarija (Bibinje)
Strijelci: 1:0 Oršić 22′
Žuti karton: (Dinamo); Doležal 43′ Puclin 75′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: –

Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
zatvori