Četvrtak, 18. travnja 2024.

Rudarice pripremaju predblagdanski koncert u Galeriji Mijo Kovačić

Godine 2001. rodila se ideja o ponovnom oživljavanju kulturno – umjetničkog djelovanja u Glogovcu. Kulturno-umjetničko društvo “Rudar” Glogovac osnovano je 2001. godine s ciljem očuvanja običaja i folklorne tradicije. Društvo je oformilo nekoliko sekcija koje su se održale i do danas, a to su: tamburaška, folklorna: velika i mala i dramska sekcija.

Glogovac, selo koje svojim geografskim položajem pripada Podravini započinje ponajprije s oživljavanjem podravskih običaja. Kroz godine rada uz koreografije Podravine proširuju repertoar na koreografije drugih hrvatskih krajeva. Kao posljednja sekcija u okviru KUD-a prije dvije godine osnovana je pjevačka skupina “Rudarice”. Danas broji šesnaest članica koje osim izvornih pučkih napjeva s područja Podravine, izvode tradicijske napjeve i pjesme iz cijele Hrvatske. Tijekom dvije godine djelovanja bilježe brojne uspješne nastupe te dobre plasmane na županijskim smotrama malih pjevačkih sastava. Ove godine nastupile su i na državnim 15. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava u kategoriji izvorne pučke glazbe te postigle značajan uspjeh.

Rudarice će održati predblagdanski koncertutorak, 4. prosinca s početkom u 18 sati u Galeriji Mijo Kovačić na adresi Zrinski trg 9, Koprivnica.

Program:
Dubrovačka kolenda
Pokraj vode Drave
Megla pala
Rendajte se
Ajd u kolo
Nema cveća
Naše selo
Evo me
Meni trebaš ti
Tko je moje guske kral
Tu je dekla
Sunce
Božić ide niz ulicu
Božić bijeli

zatvori