Četvrtak, 18. travnja 2024.

Reciklažno dvorište gradit će se u Herešinu, Grad se povezuje s križevačkim komunalnim poduzećem

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Herešinu prošao je europski natječaj. Pohvalio se time koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na ovotjednoj konferenciji za medije te istaknuo da im sad predstoji čekanje ugovora vrijednog 5,2 milijuna kuna.

O potpisivanju ugovora s državom ovisit će daljnje obveze i rokovi koje će Grad morati ispuniti.

Gradonačelnik Jakšić smatra da će reciklažno dvorište koje će se, kaže, graditi u Herešinu upotpuniti sustav odvojenog prikupljanja otpada u našoj županiji.

– RCGO Piškornica dan-danas nema obrise regionalnog centra za gospodarenje otpadom, već obrise potencijalnog ekološkog problema koji je na ulazu u Koprivnicu i naslanja se na našu gospodarsku zonu koja nam život znači. Sigurno je da si kao najveći grad u okolici Piškornice, ali i Komunalac kao najveća komunalna tvrtka u ovoj županiji pa i šire, nećemo dozvoliti da nemamo jasan i zaokružen sustav gospodarenja otpadom u ovoj županiji pa i u cijeloj regiji Sjever.

Vođen tim ciljem, Grad Koprivnica pokrenuo je pregovore s križevačkim komunalnim poduzećem.

– Želimo vidjeti na koji način možemo sortirnicu, kompostište i daljnji razvoj reciklažnih dvorišta razvijati zajedno, da ne idemo sami s polu-rješenjima, već da jasno razdijelimo tko će se za što specijalizirati, tko što danas ima, kako i kome je lakše doći do nečega novoga i tako dalje. Uskoro ćemo sve prezentirati javnosti pa i zajedno skrbiti o ovom dijelu naše županije i onome što Zakon o gospodarenju otpadom nosi sa sobom.

Grad Đurđevac nije u toj priči, rekao je Jakšić:

– Oni idu sami u to, a možda idu i s nekim poznatim biznismenima koji se bave tom djelatnošću, no to nije tema i ne bih se na to osvrtao.

zatvori