Utorak, 23. travnja 2024.

Rajnard Hraščanec primljen na prestižnu glazbenu akademiju

Rajnard Hraščanec, 20-godišnji mladi glazbenik iz Koprivnice, nedavno je primio dugo iščekivane rezultate prijemnog ispita na fakultet.

Primljen je na Royal Northern College of Music – prestižnu glazbenu akademiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Riječ je o kraljevskoj akademiji na kojoj su studirali mnogi poznati operni pjevači, glumci, skladatelji pa i naš Stjepan Hauser (2Cellos).

– Jako sam sretan. Još uvijek sam izvan sebe i ne vjerujem, ali svejedno jedva čekam da sve krene – kaže Rajnard.

Osnovnu glazbenu školu Rajnard je pohađao u Koprivnici, a Srednju glazbenu školu u Varaždinu smjer operno pjevanje u klasi profesorice Margarete Matišić, mag.art.

U 2018. godini sudjelovalo je u velikom zajedničkom projektu glazbenih škola iz Varaždina i njemačkog Ravensburga izvodeći “The Genesis Suite-u” u sklopu “3. Međunarodnog Ravensburg ClassicCampa” na koncertima u Varaždinu i Ravensburgu kao član velikog zbora kojim je dirigirao slavni Harald Hepner.

Osvojio je i prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju pjevača “Lav Mirski” u Osijeku, a koprivničkoj se publici prvi puta predstavio kao klasični pjevač na koncertu “Večer uz operu” u lipnju ove godine u koprivničkom Domoljubu.

Mlađi Koprivničanci poznaju Rajnarda kao člana i suradnika više koprivničkih glazbenih sastava (Letarg, Ivan Grobenski, Avlov, Buš? Bum!, The Gentleman).

zatvori