Četvrtak, 25. travnja 2024.

Provedba radionica za potencijalno darovite učenike unutar projekta ‘Znanje kao dar’

U sklopu projekta ‘Znanje kao dar’ koji se provodi u tri gradske osnovne škole, od lipnja 2018. godine održavaju se radionice za ukupno 49 potencijalno darovitih učenika nižih razreda.

Radionice će trajati do sredine prosinca 2018. godine, a provode ih dipl. psiholog Paula Kuharić i dipl. psiholog Ida Šipek sa ciljem poticanja i razvoja potencijala potencijalno darovitih učenika. Sadržaj edukacija obuhvaća tematske radionice (tko sam ja, sličnosti/razlike među članovima skupine, osobine dobrog prijatelja itd.) te NLP (neuro-lingvističko programiranje) radionice. Radionice su usmjerene na potencijalno darovite učenike nižih razreda osnovne škole, ali učitelji i psiholozi uključeni u projekt također su bili prisutni na pojedinim radionicama kako bi mogli vidjeti i primijeniti pojedine elemente u svoj nastavni program rada sa darovitim učenicima.

Kao jedan od rezultata projekta predviđena je i razrada minimalno tri područja darovitosti u obliku e-learning sadržaja koji će biti namijenjeni širim skupinama ljudi sa ciljem pružanja informacija i načina rada sa darovitim učenicima. Također, učitelji i psiholozi uključeni u projekt izradit će minimalno šest individualiziranih programa za potencijalno darovite učenike sa ciljem doprinosa stvaranju sustava koji omogućuje pravodobnu intervenciju i podršku potencijalno darovitim učenicima.

Izradom individualiziranih programa stvara se preduvjet za praćenje mogućnosti i interesa darovitih učenika kako bi se potaknulo ostvarivanje njihovih punih potencijala.

zatvori