Četvrtak, 18. travnja 2024.

PROMETNO U OSVITU Vraćaju se tri bivša igrača, a klub napušta jedan od važnih prvotimaca

Nogometni klub Osvit iz Đelekovca polusezonu Prve županijske nogometne lige završio je na petom mjestu ljestvice, a u nastavak će ući s tri vrlo važna pojačanja.

Kako nam javljaju iz kluba, dogovorili su povratak trojice bivših igrača. Nakon što je zaliječio ozljedu koljena, u Osvit se vraća Marko Drvarić. Uz njega, u klub se vraćaju i Patrik Lopatnik te Josip Varga. Lopatnik je imao dobru polusezonu u redovima Tehnike gdje je postigao pet pogodaka, ali izrazio je želju za povratak u “staro jato”. Varga je pak u Osvit stigao iz četvrtoligaša Jadran-Galeba, u kojemu je proveo minulu polusezonu.

Što se tiče odlazaka, jedini koji je izrazio želju za transferom je Antonijo Kurek, jedan od važnih kotačića u momčadi Osvita. Kurek je u minuloj sezoni postigao četiri pogodaka, a još nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Iz kluba poručuju da su zadovoljni pojačanjima, ali i da tu ne misle stati:

– Pregovaramo s još nekoliko imena i postoji mogućnost dolaska još pokojeg igrača. S obzirom na to da smo proširili jako tanak kadar od jeseni i uspjeli ostaviti skoro cijelu ekipu na okupu, nadamo se boljem plasmanu na tablici i gledamo isključivo prema vrhu tablice – poručili su iz Osvita.

Đelekovčani se trenutno nalaze na petom mjestu prvenstvene tablice, a za vodećim Tomislav-Radnikom iz Svetog Ivana Žabna zaostaju devet bodova. Međutim, s novim pojačanjima lako bi se mogli dizati na tablici. Lopatnik je provjereno rješenje u napadu i zasigurno će zabijati puno više golova nego u Tehnici, Varga je španer koji će biti važan dio sredine terena, a Drvarić je domaći dečko koji igra sa srcem.

zatvori