Petak, 29. ožujka 2024.

IMAMO DOBITNICU Evo koga vodimo na spektakularnu izvedbu Cirque du Soleila inspiriranu Avatarom

Ostalo je manje od tjedan dana do dolaska najpoznatije svjetske izvođačke trupe u Zagreb, a domaća će publika imati priliku pogledati predstavu koja je visoko podigla ljestvicu kad je riječ o nastupima uživo te standarde koje će biti teško dostići. Cirque du Soleil je višeosjetilnim spektaklom TORUK – The First Flight, nastao prema filmskoj uspješnici AVATAR Jamesa Camerona, nadmašio sve što je bilo ikada moguće zamisliti na pozornici, a nastupi u zagrebačkoj Areni od 7. do 9. prosinca dio su završne etape velike svjetske turneje koja je započela prije čak tri godine.

Dvije ulaznice za izvedbu “Toruk: The First Flight” u petak, 7.12. osvojila je Petra Gajski. Čestitamo!

Prva je ovo produkcija Cirque du Soleila koja je nastala prema filmskom predlošku – na pozornicu dovodi svijet Pandoru, a priča slijedi trojicu ratnika u potrazi za spašavanjem Na’vija od izumiranja. Heroji traže pet predmeta iz pet različitih klanova koji se moraju kombinirati kako bi ujedinili svijet i spasili svemoguće Drvo Duša od svoje vatrene sudbine.

Foto: Cirque du Soleil.
Foto: Chris Goff.

Zbog svoje vrhunske tehnologije i inovativnog inženjeringa ova predstava budi sva osjetila. Naime, cijeli set je živ, kreće se, trese te je prisutna živahna energija koju publika itekako osjeća. Svjedoci su potresa, poplava, vulkana i još mnogo toga, a zvukovi dolaze iz različitih mjesta i udaljenosti oko Arene. Iznenađujuća glazba ne samo da pojačava emocionalni učinak priče već postaje njezin sastavni dio, a osim zvukova eksplozija koji naglašavaju akciju, šuma vodopada i raznih stvorenja, glazbeni nastupi neprimjetno su utkani u koreografiju.

Video pozdrav plesača zagrebačkoj publici:

 

Guess what?!? In 1 month, we’ll be coming to Zagreb, Croatia!! Arena Zagreb #TORUK

Posted by TORUK – The First Flight on Wednesday, November 7, 2018

 

A čudesne izvedbe koje uključuju elemente plesa, gimnastike, borilačkih vještina, zračnih akrobacija i još puno toga, djelo su Cirque du Soleil izvođača koji dolaze sa svih strana svijeta. Koliko je nevjerojatna njihova spremnost i koliko su zahtjevne izvedbe ove kanadske trupe potvrdila je i naša istaknuta koreografkinja te plesačica Larisa Lipovac koju je oduševila vijest o njihovom dolasku u Zagreb. “Cirque du Soleil je trupa koja ima jako veliku tradiciju i uglavnom rade velike spektakle koji su vrlo zahtjevni i traže iznimnu virtuoznost plesača. Putuju po cijelom svijetu što je intenzivno i dinamično tako da uglavnom biraju plesače koji su po nečemu posebni i koji imaju neku posebnu vještinu – breakdance, gimnastika fleksibilnost, žongliranje, balansiranje, velika tehnička spremnost. Audicije održavaju po cijelom svijetu ali vrlo je teško proći i to uspije samo najtalentiranijima nakon jako puno krugova koje provode. Prolaze samo vrhunski profesionalci pa vjerujem da će svi oni koji će sudjelovati u ovom showu ponuditi vrhunski spektakl i virtuoznost“ – izjavila je Larisa Lipovac.

Foto: Cirque du Soleil.

Predstave su izuzetno zahtjevne te pokazuju svu raznovrsnost izvođača, od klasičnog suvremenog plesa do totalno akrobatskih elemenata, nekih čak na rubu opasnosti izvođenja što daje posebnu čar i atraktivnost u izvedbi, potvrđuje Larisa kojoj će ovo biti prvi put da ih gleda uživo: “Jako je puno stručnjaka koji sudjeluju i stvaraju ovu magiju teatra, a naravno da onda i sama predstava ljude ostavlja bez daha. Nisam nikad vidjela uživo neku njihovu predstavu ali jako dobro poznajem i pratim njihov rad. Veselim se što ću ih baš u Zagrebu pogledati prvi put, a to će me dodatno inspirirati i kao koreografa i kao izvođača.“

U nastojanju da doživljaj publike podignu na potpuno novu razinu i što više ju uključe u performans, lansirana je i mobilna aplikacija TORUK – The First Flight, prva takve vrste. Aplikacija je napravljena u suradnji s dugogodišnjim tehnološkim partnerom SAP-om, a cjelokupno iskustvo diže na jednu novu razinu te omogućuje publici da bude dijelom akcije prije, tijekom i nakon same predstave!

Aplikacija TORUK – The First Flight može se preuzeti za iOS i Android pametne uređaje.

Foto: Cirque du Soleil.
Foto: Cirque du Soleil.
Foto: Cirque du Soleil.

TORUK – The First Flight bit će postavljen u Areni Zagreb, od 7. do 9. prosinca 2018., a ulaznice za četiri izvedbe koje su na rasporedu 7. prosinca u 20 sati, 8. prosinca u 15.30 i 19.30 sati te 9. prosinca u 15.30 sati, mogu se osigurati putem sustava Eventim.

Više informacija o nadolazećem spektaklu može se pronaći na službenoj event Facebook stranici, dok se sve novosti i informacije o Cirque du Soleil mogu pronaći na službenoj internetskoj stranici, Twitter, Instagram i @CirqueSnap Snapchat profilu.

zatvori