Srijeda, 24. travnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi Podravkini hrvači solidni na Božićnom turniru u Zagrebu, Ivan Adžaga jedini stigao do medalje

Podravkini hrvači solidni na Božićnom turniru u Zagrebu, Ivan Adžaga jedini stigao do medalje

0
Podravkini hrvači solidni na Božićnom turniru u Zagrebu, Ivan Adžaga jedini stigao do medalje
Ivan Adžaga // Izvor: Hrvački klub Podravka
Predstavnici Hrvačkog kluba Podravka nastupili su na 27. Međunarodnom Božićnom turniru za uzraste starijih dječaka i kadeta u hrvanju grčko-rimskim načinom. Natjecanje se održalo u dvorani SŠD Peščenica i to u vrlo jakoj konkurenciji u kojoj je nastupalo više od 240 hrvača iz 14 europskih zemalja.

Podravka se pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca na turniru predstavila s četiri hrvača. Međutim, zbog sitnijih ozljeda na turnir nisu išli Karlo Mijatović i Ivan Benko, hrvači koji su svojim hrvanjem na kvalifikacijama stekli pravo nastupa.

Ivan Adžaga bio je najuspješniji hrvač Podravke na spomenutom turniru. On je naime u Zagrebu nastupio u kategoriji do 59 kilograma, prvoj većoj kategoriji od svoje uobičajene i odlično se snašao. Ostvario je dvije uvjerljive pobjede tehničkom superiornošću nad protivnicima iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske, da bi u finalu od njega bio bolji odličan hrvač iz Ukrajine. Adžaga je tako osvojio srebrnu medalju i pokazao da i u većoj kategoriji može do odličnog rezultata.

Patrik Raknić nastupio je u kategoriji do 47 kilograma u kojoj je zabilježio jednu pobjedu nad predstavnikom iz Hrvatske, da bi u 1/8 finala od njega bio bolji predstavnik iz Rumunjske. Kako Rumunj nije dogurao do finala, za Patrika je natjecanje završilo u osmini finala.

Borna Ljubić nastupom u kategoriji do 42 kilograma doživio je dva poraza. Bolji od njega bili su Sebastian Čibarić iz Like te Ino Pavić iz Slatine. Josip Benko nastupao je u kategoriji do 66 kilograma, ali ostao je bez završnog plasmana. Od njega su bili bolji predstavnici iz Moldavije i Srbije.

zatvori