Obiteljska vinarija Kostanjevec smjestila se u samom srcu Podravine, na mjestu gdje se pitomi kalnički brežuljci stapaju s podravskom ravnicom koja se pruža prema ponosnoj rijeci Dravi, u selu Lukovec nedaleko od Rasinje.

Vinogradi vinarije Kostanjevec prostiru se na 14 hektara površine, što ju čini najvećom obiteljskom vinarijom u Podravini.

Vina vinarije Kostanjevec stilski su jedinstvena i sortno vrlo prepoznatljiva. Klasičnu liniju čine vina naglašenih primarnih aroma, izražene svježine i mineralnosti. Premium linija je rezervirana za specijalna godišta kada su stvoreni preduvjeti za proizvodnju voluminoznih, robusnih vina s velikim potencijalom dozrijevanja te vrlo specifična vina fermentirala na vlastito uzgojenim kvascima u vinogradu. Posebna kategorija su pjenušava vina koja se proizvode tradicionalnom metodom vrenja u boci, a tu su i specijalne linije ledenih vina, prepoznatljive po mednim notama s diskretnim botritisnim tonovima.

U sklopu vinarije nalazi se moderno uređen restoran s kapacitetom za smještaj do 60 osoba te moderno uređenom kuhinjom. Pripremaju se tradicionalna podravska jela obogaćena vlastitim suvremenim idejama kako bi jela bila bliža stilu vina Kostanjevec, a gostima su u ponudi i tematske degustacije.

Podrum vinarije uređen je prema najnovijim tehnološkim rješenjima što omogućava potpunu kontrolu nad procesima proizvodnje, kako bi puni potencijal vina došao do izražaja. Kapaciteta je 1200 hektolitara s odijeljenim dijelom za dozrijevanje vina u barrique bačvama.

Vina vinarije Kostanjevec osvojila su brojne nagrade:

2015.
Pinot blanc 2014. – Decanter World Wine Awards, brončana medalja
Rose cabernet sauvignon 2014. – Decanter World Wine Awards, brončana medalja

2016.
Pinot blanc 2015. – Decanter World Wine Awards, brončana medalja
Graševina 2015. – Decanter World Wine Awards, brončana medalja
Žuti muškat 2015. – Decanter World Wine Awards, brončana medalja
Zeleni veltlinac 2015. – Austria Wine Challenge, brončana medalja

2017.
Graševina 2016. – Decanter World Wine Awards, srebrna medalja
Pinot blanc 2016. – Decanter World Wine Awards, brončana medalja

2018.
Graševina 2017. – Decanter World Wine Awards, srebrna medalja
Sauvignon blanc 2017. – Decanter World Wine Awards, srebrna medalja