Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVA NOGOMETNA INICIJATIVA Hoće li se gradski županijski prvoligaši spojiti u jedan klub?

Među koprivničkim nogometnim klubovima pojavila se inicijativa o formiranju jednog jačeg nogometnog kluba koji bi zauzeo drugo mjesto iza prvoligaša Slaven Belupa.

Rekao je to Dravi.info predsjednik Upravnog odbora NK Tehnike Igor Bajalica istaknuvši da ne može ni potvrditi ni demantirati glasine oko spajanja dvaju klubova – Tehnike i Miklinovca. Do sad je, kaže Bajalica, održan tek jedan inicijalni sastanak koji još nije urodio konkretnim odlukama. No, izvjesno je da bi se novi klub od dosadašnjih razlikovao po načinu financiranja:

– Taj novi nogometni klub ne želimo financirati javnim već isključivo privatnim novcem. Nažalost, trenutno ni jedan gradski županijski nogometni klub ne može parirati općinskim klubovima koji dobivaju znatno veća javna financijska sredstva, neki i do deset puta. Prioritet u djelovanju bila bi ulaganja u infrastrukturu, a ne u igračka davanja. Tu prvenstveno mislimo na ulaganje u nogometna igrališta, pogotovo za djecu – za školu nogometa, i u igrališta za seniore. U neku ruku, planovi imaju veze i s potencijalnim kampom Hrvatskog nogometnog saveza, o čijoj se gradnji u Koprivnici svojevremeno pričalo, no za sada je prerano govoriti o detaljima – otkrio nam je Bajalica.

Igor Bajalica. Snimio Marko Posavec.

Prema Bajaličinim riječima, u inicijativi za novi nogometni klub u Koprivnici sudjeluju koprivnički županijski ligaši i to bez hrvatskog trećeligaša, NK Koprivnice:

– Koprivnica nije u toj priči. S Koprivnicom nismo o tome razgovarali, niti ne mislimo. O ovoj inicijativi želimo razgovarati samo s klubovima županijskog ranga. U tome će sudjelovati minimalno dva, maksimalno četiri kluba.

Ovom inicijativom nogometni djelatnici žele pridonijeti popularizaciji nogometa, kaže Bajalica:

– Nogomet mladim ljudima više nije prioritet. Tome pridonosi ponuda velikog broja sportova u gradu, ali i porazna demografska kretanja. Željeli bismo pokrenuti i neke procese u razvoju škole nogometa. Ostvarimo li naše ideje, vjerujem da ćemo uspjeti u tome.

Neslužbeno doznajemo da bi potencijalni trener novoga kluba trebao biti Valentin Knapić, aktualni trener Tehnike i nositelj UEFA PRO A licence.

Snimio Marko Posavec.

Inače, NK Tehnika – klub koji vodi Igor Bajalica, redovno funkcionira iako glavni sponzor po kome i nosi ime već skoro dvije godine nije ovom koprivničkom klubu uplatio ni lipe. No, zahvaljujući prijateljima, simpatizerima i sponzorima kluba, ovaj županijski nogometni prvoligaš redovno funkcionira. – Treba otvoreno reći da Tehnika d.d. prolazi kroz predstečajnu nagodbu i da je iskazala izrazito loše financijske rezultate za 2017. Mi ćemo i dalje nositi njihovo ime zbog povijesti i poštovanja prema ljudima koji su radili i gradili Koprivnicu, a firmi želimo uspješan put oporavka – zaključio je Bajalica.

Valja reći da je prošle godine klub ušao u najviši županijski rang. Trenutno nisu zadovoljni plasmanom na polusezoni (9. mjesto), a razlog tome vide u neiskustvu i lošoj realizaciji. Svi igrači su izrazili želju ostati u klubu osim Lopatnika kojemu, prema Bajaličinim riječima, Uprava neće priječiti odlazak u đelekovečki Osvit, dok se u klub nakon ozljeda vraćaju Krištofić i Harmadi te Hlevnjak iz Hrvatske vojske.

zatvori